03. 02. 2023 - 08:41
Neopisiva mržnja: Nijedan igrač Barcelone nikada nije dobio...
907
Shares
Neopisiva mržnja: Nijedan igrač Barcelone nikada nije dobio takve zvižduke

Neopisiva mržnja: Nijedan igrač Barcelone nikada nije dobio takve zvižduke

03. 02. 2023 - 08:41
0
Shares

Barcelona je u srijedu gostovala Betisu te je slavila sa 2:1 i došla do jako bitne pobjede s kojom je zadržala prednostu u odnosu na Real Madrid i ona trenutno iznosi pet bodova.

U srijedu u toj utakmici protiv Betisa igrao je i mladi i talentovani veznjak Barcelone Gavi, kojeg su domaći navijači izviždali. S tribina bi se taj zvuk čuo svaki put kada bi primio loptu.

"Igrao je stvarno sjajno. Vidim Gavija u njegovom novom dresu sa brojem 6 i to me čini sretnim. Nostalgično je jer više ne mogu nositi taj dres s tim brojem. Mislim da će ga Gavi nositi još mnogo godina,” rekao je Xavi nakon utakmice.

Gavi je u svakom kontaktu s loptom, a prije svega pri izlasku s terena u 84. minuti (zamijenio ga je Ferran Torres) bio izviždan od strane navijača Betisa. Nijedan igrač Barcelone nikada nije dobio tako glasne zvižduke.

Zašto je Gavi izviždan? Ovo nije sasvim jasno. "Prije svega treba podsjetiti da je Andalužanin dvije sezone igrao u Betisovom omladinskom pogonu. Odatle je prešao u Barcelonu. Katalonski klub ga je "nabavio" nakon što je dječak postigao nekoliko golova na turniru protiv ekipe Barcelone", piše španski dnevnik "Sport".

Španski novinari pak dodaju da to nije pravi razlog zvižduka španskom reprezentativcu.

"Prošlo je jako puno vremena i ne bi imalo smisla da su se navijači Betisa toga sjetili i smatrali to izdajom."

Možda je na ovakvo ponašanje navijača utjecao prekršaj koji je Gavi napravio na samom početku utakmice. Veznjak Barcelone prilično je grubo postupio s Aitorom Ruibalom, a za ovaj prekršaj nije dobio ni žuti karton od sudije.

Gavi je ove sezone upisao 29 nastupa za Barcelonu. Postigao je jedan gol i ima pet asistencija. 18-godišnji nogometaš upisao je već 17 utakmica za Španiju i učinak su mu tri postignuta gola.

Prije nekoliko dana Barcelona mu je dala broj 6, koji ima veliku moć na Camp Nou jer su ga nosili majstori poput Xavija, Ronald de Boera ili Joseaa Marije Bakera, ali istina i Dani Alves kasnije, koji je trenutno u katalonskom zatvoru pod optužbom za sek.sualni napad na jednu 23-godišnju djevojku.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti