03. 02. 2023 - 08:13
Tepali su mu da je "hrvatski Messi", a sada je sa 26 godina u...
907
Shares
Tepali su mu da je

Tepali su mu da je "hrvatski Messi", a sada je sa 26 godina u potpunosti nespreman za igranje

03. 02. 2023 - 08:13
0
Shares

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske Alen Halilović je dotakao samo dno i teško da će igdje zaigrati nogomet do kraja ove sezone.

Sergej Jakirović je u zimskom prijelaznom roku napustio Zrinjski i preuzeo Rijeku, a jedan od prvih poteza našeg stručnjak bio je uručivanje otkaza Alenu Haliloviću.

Jakirović je naveo da je Halilović nespreman, a da to nije bio nikakav izgovor, potvrdilo se jučer.

Halilović je stigao u Solun na potpis sa AEK-om, slikao se i sa šalom, no nije prošao ljekarske preglede.

Iako je u najboljim igračkim godinama (26), igrač kojem su tepali da je "hrvatski Messi" je u ovom trenutku u potpunosti nespreman za igranje nogometa.

Kako javlja Index, Halilović je pao na ergometriji, odnosno na mjerenju sposobnosti učinka srca i srčanog sistema pomoću bicikl-ergometra.

Kako javlja index, Halilovićevi rezultatu su bili ispod minimalnog nivoa, te se on pokazao potpuno nespremnim za profesionalni nogomet.

Sin nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Sejada Halilovića je sa samo 16 godina i 101 danom postao najmlađi nogometaš Dinama u historiji i svi su mu predviđali blistavu karijeru.

Sa 18 godina je prešao u Barcelonu, no tamo se nije najbolje snašao i krenuo je njegov strmoglavi pad. Od tada je u šest godina promijenio devet ekipa, a sada je dotakao dno i morat će napraviti veliki zaokret u karijeri kako bi se ponovo mogao baviti profesionalnim nogometom.

Učitaj još novosti