03. 02. 2023 - 08:40
Kyrgios priznao napad na bivšu djevojku, gurnuo je na pločnik
907
Shares
Kyrgios priznao napad na bivšu djevojku, gurnuo je na pločnik

Kyrgios priznao napad na bivšu djevojku, gurnuo je na pločnik

03. 02. 2023 - 08:40
0
Shares

Australski teniser Nick Kyrgios priznao je da je napao bivšu djevojku, no izbjegao je krivičnu osudu.

Dvadesetsedmogodišnji Kyrgios se izjasnio krivim na sudu u Canberri nakon što njegovi advokati nisu uspjeli postići odbacivanje optužbe iz razloga mentalnog zdravlja.

Kyrgios je gurnuo svoju djevojku Chiaru Passari na pločnik tokom svađe u Canberri 2021. godine. Sutkinja je ovaj incident nazvala "činom gluposti ili frustracije" te je tenisera poštedjela kriminalnog dosjea.

Teniser je gurnuo djevojku nakon što ga je pokušala spiječiti da se udalji automobilom 10. januara 2021. godine. Passari je prijavila incident policiji narednog mjeseca, ali nije uložila zvaničnu žalbu. Par se pomirio i nastavio vezu, no ponovo su raskinuli pa je Passari uložila zvaničnu žalbu u decembru 2021. godine.

Advokat Michael Kukulies-Smith je rekao da je Kyrgios pokušao izbjeći incident pozivajući Uber, kao i da je pokušavao na dozvoljen način ukloniti Passari od automobila.

"Moj klijent je reagovao zbog frustracije te je došlo do prekršaja. Postoji povezanost između mentalnog zdravlja i okrivljenog, ali on danas ne pati od tih problema u istoj mjeri", kazao je advokat.

Kyrgios se izvinio narednog dana te je prihvatio odgovornost.

Sutkinja Beth Campbell je rekla da je Kyrgios "mlad čovjek koji je pokušavao izaći iz emocionalne situacije te da je djelovao u trenutku.

"Postupam s Vama na isti način na koji bih postupila s bilo kojim mladim muškarcem na ovom sudu. Vi ste mladić koji dobro udara tenisku lopticu", dodala je sutkinja.

Učitaj još novosti