03. 02. 2023 - 08:53
Srbijanski vaterpolisti htjeli su da idu na meč Dallasa,...
907
Shares
Srbijanski vaterpolisti htjeli su da idu na meč Dallasa, Dončićev potez nakon toga je pokazao kakav je

Srbijanski vaterpolisti htjeli su da idu na meč Dallasa, Dončićev potez nakon toga je pokazao kakav je

03. 02. 2023 - 08:53
0
Shares

Sjajne partije ove sezone pruža Luka Dončić u dresu Dallasa, a na jednoj od posljednjih utakmica htjeli su da ga prate i vaterpolisti Srbije.

Početkom godine vaterpolisti Srbije igrali su turnir u Dallasu i poželjeli su da gledaju utakmicu NBA lige. Uz pomoć još ljudi kontaktirali su Luku Dončića kako bi došli do karata.

"A on? Obezbijedio je karte za cijelu ekipu Srbije. O svom trošku. I da, nemojte da dobra djela dijelite na velika i mala, Luka je naš brat za koga god igrao", napisao je tim menadžer vaterpolo reprezentacije Srbije Jugoslav Vasovič.

Za Luku to nije bilo teško, bez obzira što je morao da nabavi 25 ulaznica, a karte u prosjeku od 100 do 180 dolara.

"Luka Dončić nam je poklonio ulaznice, 25 karata je platio i zahvalni smo mu na tome. Nažalost, nismo ga upoznali, niti smo se vidjeli sa njim. Do njega sam došao... Mi imamo dva Dončića u klubu. Oni su bliski rođaci sa Lukom. Preko njih i njegovog oca smo stigli do Luke", rekao je Jugoslav Vasović i nastavio:

"Kontaktirali smo majku ovih naših momaka, ona jednog čovjeka i sve je išlo tako brzo, da nama ne ostaje ništa drugo, do samo da se zahvalimo Luki. To je divan gest, nije bio obavezan prema nama. Nadamo se da ćemo moći da mu se revanširamo".

Vaterpolisti Srbije pratili su utakmicu izmeu Dallasa i Houston Rocketsa (111:106) na kojoj je Luka ubacio čak 39 poena uz 12 skokova i devet asistencija.

Dončićev otac dolazi iz Srbije, iako po njegovoj majci Mirjam Poterbin on je Slovenac, zbog čega i nastupa za reprezentaciju Slovenije, ali ima snažne veze i odnose sa narodima sa Balkana i veliko poštovanje svih.

Trenutno igra na vrhunskom nivou, a sinoć je u 111:106 pobjedi nad New Orleans Pelicansima ubacio 31 poen uz osam skokova i četiri asistencije.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti