03. 02. 2023 - 07:52
UKRAJINA PLAČE ZA DVOJICOM VRHUNSKIH SPORTISTA: Čuveni...
907
Shares
UKRAJINA PLAČE ZA DVOJICOM VRHUNSKIH SPORTISTA: Čuveni reprezentativci poginuli na prvoj liniji fronta kod Bahmuta

UKRAJINA PLAČE ZA DVOJICOM VRHUNSKIH SPORTISTA: Čuveni reprezentativci poginuli na prvoj liniji fronta kod Bahmuta

03. 02. 2023 - 07:52
0
Shares

Među stradalima u ratu u Ukrajini sve je više sportista, i to onih vrhunskih.

Ukrajina tuguje za još dvojicom reprezentativaca - atletičarom Volodimirom Androščukom i proslavljenim umjetničkim klizačem Dmitrom Šarparom.

Obojica su poginula prošle sedmice u okolini Bahmuta.

Prvi izvor OVDJE.

Drugi izvor OVDJE.

Ogorčena zbog ovih tragedija, oglasila se čuvena ukrajinska teniserka Jelina Svitolina. Ona je na Twitteru žestoko prokomentarisala mogućnost da Rusija ipak bude učesnik Olimpijskih igara 2024. u Parizu.

"Olimpijske igre su najveći san i, konačno, privilegija za sportiste. One su najveća platforma za inkluziju i različitost u sportu, dok istovremeno privlače pažnju čitavog svijeta. Sa tim na umu, moramo da se i dalje držimo zabrane nastupa za ruske i bjeloruske atletičare, kako bismo cijeloj planeti poslali jaku poruku da smo ujedinjeni u sankcijama protiv Rusije i Bjelorusije, te da postoje posljedice za gnusna djela njihovih Vlada", poručila je Svitolina i dodala:

"Njihovi životi ne mogu da se nastave normalno, kao u ostatku svijeta, niti ruski i bjeloruski narodi mogu da ignorišu zločine koji oni i čine u Ukrajini. Volidimir Androščuk, jedna od nadolazećih ukrajinskih zvijezda u atletici je, nažalost, ubijen u borbi. On nikada neće moći da ispuni svoj potencijal, svoje snove na Olimpijskim igrama, pa što bi onda ruski i bjeloruski sportisti dobili šansu, kad već Vlade te dvije zemlje uskraćuju nedužnim ljudima i sportstima njihove šanse"?!

Svitolina je u karijeri osvojila 16 WTA titula i olimpijsku bronzu u Tokiju.

Ona je udata za kolegu Gaela Monfisa s kojim je dobila kćerku u oktobru prošle godine.

(Kurir.rs)

Učitaj još novosti