03. 02. 2023 - 08:10
Njegovo stanje nije zadovoljavajuće: Juventus možda i pred...
907
Shares
Njegovo stanje nije zadovoljavajuće: Juventus možda i pred radikalnom odlukom

Njegovo stanje nije zadovoljavajuće: Juventus možda i pred radikalnom odlukom

03. 02. 2023 - 08:10
0
Shares

Francuski veznjak i prvak svijeta iz 2018. godine Paul Pogba (29) ljetos je nakon isteka ugovora bez odštete prešao iz Manchester Uniteda u Juventus. Identičan transfer Francuz je napravio i prije deset godina. Sir Alex Ferguson tada je po vlastitom priznanju napravio veliku grešku i pustio Pogbu da bez odštete ode u Torino.

Pogba je u Juveu postao zvijezda, zaigrao finale Lige prvaka, a zatim se vratio u United za 100 miliona eura, da bi ponovo dočekao kraj ugovora i vratio se u Juve, ali zbog povrede mišića povratnički debi još nije dočekao. Na terenu ga nije bilo ni minute, a propustio je i Svjetsko prvenstvo u Kataru i francuski pokušaj odbrane naslova. To stvara velike probleme Juventusu koji ga je prema pisanju Sky Sportsa spreman prodati, a možda čak i raskinuti ugovor.

U prošlom kolu Serie A Juve je izgubio od Monze, što je samo posljednji u nizu posrtaja kluba, nakon što im je zbog finansijskih malverzacija oduzeto 15 bodova. Max Allegri je u spomenutoj utakmici Pogbu vratio na klupu, ali danas je potvrdio kako njegova ozljeda još nije zaliječena te da datum povratka jednog od najplaćenijih igrača ekipe još nije poznat.

 

Index.hr

Učitaj još novosti