01. 02. 2023 - 09:41
Preokret u slučaju Danija Alvesa koji niko nije očekivao: "Ovo...
907
Shares
Preokret u slučaju Danija Alvesa koji niko nije očekivao:

Preokret u slučaju Danija Alvesa koji niko nije očekivao: "Ovo ruši cijelu priču te djevojke"

01. 02. 2023 - 09:41
0
Shares

Nekadašnji igrač Barcelone, Dani Alves, već nekoliko sedmica nalazi se u zatvoru nakon što ga je jedna djevojka optužila da ju je sil.ovao u noćnom klubu 30. decembra, ali njegov novi advokatski tim došao je do novih dokaza koji bi mogli sve da promijene.

Javnost je bila u šoku prije nekoliko sedmica kada je Alves uhapšen nakon što su se pojavile optužbe. Sve je prijavila 23-godišnja djevojka koja tvrdi da ju je Alves si.lovao u jednom noćnom klubu u Barceloni 30. decembra.

Situacija za Alvesa pogoršala se kada je priveden kako bi dao izjavu o svemu tome, ali je on čak tri puta mijenjao svoj iskaz i bilo je jasno da to ne što ne štima.

Snimak s kamera demantovao je njegove verzije priče zbog čega mu je na kraju određen pritvor i odbijena jamčevina. Alves je na kraju promijenio i advokatski tim i čini se da je time napravio pravi potez.

Novi advokatski tim koji zastupa Alvesa uložio je žalbu sudu i zatražio da odobre jamčevinu kako bi se nekadašnji igrač Barcelone mogao braniti sa slobode.

Kako piše španski El Periodico koji pomno prati ovaj slučaj Alvesovi advokati su na svom izlaganju predstavili nove dokaze. Prikazani su novi snimci i njegovi advokati tvrde da su oni u potpunosti demantovali sve ono što je unesrećena djevojka ispričala o toj noći.

Navodno, na snimku se vidjelo kako je ona nakon Alvesa ušla u toalet i da ju na to niko nije primorao, a ona je u svojoj izjavi tvrdila upravo suprotno.

Advokatski tim Danija Alvesa poručio je da novi dokazi u potpunosti mijenjaju priču i da se pokazalo da je izjava koju je 23-godišnja djevojka dala nedosljedna i da je došlo do iskrivljenja cijelog dešavanja iz te noći.

Oni tvrde da snimak i fotografije koje imaju radikalno poriču verziju žrtve i uopšte je ne prikazuju u društvu "terora, straha ili dominacije" kako to tvrde njeni advokati, ali i njena izjava.

Alvesovi advokati na kraju su poručili da čak dovode u pitanje verziju priče koju je dala žrtva, pa čak i to da li je bilo sek.sualnog napada kako ona tvrdi. Oni tvrde da snimak iz kluba jasno pokazuje da djevojka i njene prijateljice niti u jednom trenutku nisu bile u "opasnom društvu" i u društvu ljudi koji su ih zastrašili i slično.

Tvrde da snimci jasno pokazuju da su se svi oni zabavljali zajedno i da se na govoru tijela može vidjeti da niko u tom trenutku nije osjećao neki strah.

"Vidi se na snimku kako je Daniel Alves otišao lijevo i ušao u toalet. Dvije minute kasnije tužiteljica nakon što razgovora sa dvije prijateljice i konobarom sama ide u isti taj toalet i ulazi bez da joj je Alves dao dozvolu ili otvorio vrata. Ove slike govore same za sebe", samo je jedna od izjava Alvesovih advokata.

Prema izjavi 23-godišnje djevojke navodi se da ju je Alves natjerao bez njenog odobrenja da ide u toalet s njim. No, kako slučaj odmiče pojavljuju se novi dokazi i bit će zanimljivo vidjeti gdje će nas sve to odvesti.

Ukoliko se dokaže da je Alves sil.ovao nesretnu djevojku njemu prijeti zatvorska kazna od četiri do 12 godina. Suđenje se nastavlja već ove sedmice kada bi trebali biti predstavljeni novi dokazi s obje strane.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti