01. 02. 2023 - 10:42
BIĆE TU PROBLEMA Chelsea je doveo sedam pojačanja, a onda su...
907
Shares
BIĆE TU PROBLEMA Chelsea je doveo sedam pojačanja, a onda su saznali koliko ih može igrati Ligu prvaka

BIĆE TU PROBLEMA Chelsea je doveo sedam pojačanja, a onda su saznali koliko ih može igrati Ligu prvaka

01. 02. 2023 - 10:42
0
Shares

Jasno je da je Chelsea potrošio najviše novca u januarskom prijelaznom roku, te da su doveli najveći broj novih fudbalera u klub.

Oni su tako srušili rekord kada su u pitanju transferi u jednoj sezoni. Ako se uzmu u obzir transferi od početka sezone ovaj klub je potrošio čak 612 miliona eura.

Od te cifre Chelsea je u samo u januaru potrošio čak 330 miliona eura, što je čak 43 posto ukupne vrijednosti transfera u Premiershipu.

Dovale je tako uprava Chelseaja čak sedam igrača, ali su se našli u neočekivanom problemu o kojem čini se nisu razmišljali.

Oni će tako za Ligu prvaka od sedam pojačanja koje su doveli moći registrovati samo tri fudbalera, a veliko je pitanje koja tri će to biti.

Doveo je Chelsea Enza Fernandeza za 121 milion eura, što je rekord Premiershipa i njegovo mjesto na tom spisku trebalo bi biti sigurno.

Također, siguran na tom spisku trebao bi biti i Mudryk koji je plaćen 70 miliona eura, te ga je Chelsea "oteo" rivalima iz Londona, ekipi Arsenala.

Osim njih stigli su i Badiashile za 38 miliona eura, Madueke za 35 miliona eura, Andrey Santos za 12.5 miliona eura, ali tu nije kraj.

David Datro Fofana plaćen je Moldeu 12 miliona eura, a Joao Felix je iz Atletico Madrida stigao na posudbu za jedanaest miliona eura.

Felix je odmah "upao" u prvu postavu nakon svog dolaska i ima ogromno iskustvo igranja u Ligi prvaka i on bi trebao biti treći igrač na ovom spisku.

To bi značilo da ove sezone Ligu prvaka neće igrati Badiashile, Madueke, Santos i Datro, što je sigurno razočarenje za njih.

Ova četiri igrača ukupno su plaćena skoro 100 miliona, ali će oni morati utakmice Lige prvaka gledati sa tribina.

Chelsea će u osmini finale Lige prvaka igrati protiv Borussije Dortmud i obzirom na njihov prijelazni rok bilo bi veliko razočarenje ukoliko ne prođu dalje.

Prva utakmica igra se u Njemačkoj 15. februara, dok je revanš na rasporedu 7. marta u Londonu.

 


Sportsport.ba

Učitaj još novosti