27. 01. 2023 - 23:29
Haaland kao nekada Ibrahimović: Malo je nedostajalo da...
907
Shares
Haaland kao nekada Ibrahimović: Malo je nedostajalo da postigne GOL KARIJERE VIDEO

Haaland kao nekada Ibrahimović: Malo je nedostajalo da postigne GOL KARIJERE VIDEO

27. 01. 2023 - 23:29
0
Shares

Manchester City je pobijedio Arsenal rezultatom 1:0 u meču 1/16 finala FA Cupa.

Na otvaranju utakmice Erling Haaland je imao jako zanimljiv pokušaj da postigne pogodak i to u stilu koji više priliči Zlatanu Ibrahimoviću.

Video pogledajte OVDJE.

Nakon jedne akcije Cityja Matt Turner je istrčao i izbio je loptu ispred norveškog napadača, ali ona nije daleko odmakla i Haaland je imao priliku za popravni.

Odlučio se Erlinga na atraktivan pokušaj s 30-ak metara. Bio je leđima okrenut golu, uslijedio je akrobatski šut, no udarac je bio preslab, pa je odbrana Arsenala lagano izbila loptu na putu prema praznoj mreži.

Haaland je u ovom slučaju pokušao pogoditi kao što je to uradio Zlatan Ibrahimović prije 11 godina u duelu između Švedske i Engleske.

Tada je Zlatan na spektakularan način u nadoknadi meča pogodio škaricama s više od 30 metara i tako je kaznio istrčavanje i slabu intervenciju Joea Harta.


Turner danas nije kažnjen za lošu intervenciju. Haaland je bio veoma blizu da kopira Ibrahimovića i da postigne pogodak koji bi mu definitivno bio najljepši u karijeri.

Erling Haaland je zaista fenomenalan od dolaska u Manchester City. Ovo mu je 27. nastup ove sezone u dresu Građana i postigao je 31 pogodak.

Rijetke su ekipe koje su uspjele preživjeti duel s njim, a vidjet ćemo hoće li ga igrači Arsenala večeras sačuvati do samog kraja.

Nisu mu defanzivci Topnika dopustili previše prostora u prvom poluvremenu i osim ove šanse, ništa posebno norveški napadač nije pokazao.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti