26. 01. 2023 - 20:08
Sva nemoć Italijana u jednoj priči: Prvak Milan odustao od...
907
Shares
Sva nemoć Italijana u jednoj priči: Prvak Milan odustao od pojačanja zbog

Sva nemoć Italijana u jednoj priči: Prvak Milan odustao od pojačanja zbog "malog" kluba

26. 01. 2023 - 20:08
0
Shares

U Milanu nisu očekivali mnogo pojačanja tokom zime, a najveće je trebao biti Nicolo Zaniolo, ali su Rossoneri mogli odustati.

Nekoliko dana traje saga oko toga gdje će Zaniolo nastaviti karijeru. Dva kluba su vodila bitku, a to su prvak Italije Milan i vjerovatno po utjecaju i finansijskoj moći najslabiji tim engleske Premier lige - Bournemouth.

No, iako se ne može finansijski boriti s ostalim klubovima u Engleskoj, Bournemouth je i tako "jači" od Milana, pa su Rossoneri odlučili odustati od ofanzivnog igrača Rome.

Kako prenosi ugledni Gianluca Di Marzio, Milan je zvanično poručio Romi da ne mogu izjednačiti ponudu Bournemoutha od 30 miliona plus bonuse za Zaniola, tako da je zvanično odustao od kupovine krilnog igrača.

Vučica je već prihvatila ponudu Bournemoutha, a sada se čeka dogovor Zaniola s ovom ekipom s juga Engleske oko uvjeta saradnje i zarade.

To samo pokazuje koliko je engleska Premier liga nadmoćna u odnosu na sve svoje "rivale", a posebno se to odnosi na Italiju. Podsjetimo, Milan je aktuelni prvak Italije, ali nije u mogućnosti finansijski parirati s ekipom koja vodi grčevitu borbu za opstanak u Engleskoj.

Učitaj još novosti