26. 01. 2023 - 18:53
Gazzetta je Džeki ukazala najveću čast: Naslovnica sedmičnika...
907
Shares
Gazzetta je Džeki ukazala najveću čast: Naslovnica sedmičnika i devet priča o Dijamantu

Gazzetta je Džeki ukazala najveću čast: Naslovnica sedmičnika i devet priča o Dijamantu

26. 01. 2023 - 18:53
0
Shares

Briljantne igre Edina Džeke donose priznanja iz dana u dan, a najugledniji italijanski medij Gazzetta dello Sport na divan način osvrnuo se na sve ono što naš reprezentativac pokazuje iz utakmice u utakmicu.

Iako je u 37. godini života, Edin Džeko je i ove godine najopasniji igrač Intera, a prije sedam dana donio je svom timu trofej Superkupa Italije. Stoga, iz Gazzette su odlučili odati priznanje reprezentativcu BiH na maestralnim partijama.

Gazzetta svake subote izdaje popularni magazin Sportweek, a ovoga puta naslovnica i čitav broj posvećeni su priči o Edinu Džeki.

"Ko je star", stoji uz Džekinu fotografiju na kojoj se aludira na proslavu, a kojih je bilo u posljednje vrijeme u karijeri i životu našeg nogometaša.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sportweek (@sportweek_sw)

Sportweek će govoriti u devet tačaka o karijeri Edina Džeke i tome kako je užitak gledati ga.

"Devet načina da se kaže Džeko. Skoro 37 godina i idemo dalje. Golovi, asistencije i savršenstvo nogometne inteligencije. Edin Džeko nije samo centarfor s više od 300 golova u karijeri, već je užitak za oči gledati ga kako igra. Govorimo vam o tome u devet tačaka, devet poput njegovog broja na dresu, jer iza nogometaša stoji čovjek", navodi ugledna Gazzetta u najavi časopisa Sportweek.

Inače, Sportweek i "devet tačaka o Džeki" izlaze u subotu i dobijat će se uz kupljeni primjer Gazzette dello Sport za taj dan. Džekini fanovi s nestrpljenjem očekuju devet priča o našem nogometašu, a koje će biti poznate u subotu.

Učitaj još novosti