23. 01. 2023 - 08:10
Ten Hag je uoči utakmice sa Arsenalom rekao rečenicu koja će...
907
Shares
Ten Hag je uoči utakmice sa Arsenalom rekao rečenicu koja će ga proganjati do kraja života

Ten Hag je uoči utakmice sa Arsenalom rekao rečenicu koja će ga proganjati do kraja života

23. 01. 2023 - 08:10
0
Shares

Sjajnu utakmicu na Emiratesu su odigrali Arsenal i Manchester United. Derbi je ovo koji je itekako opravdao očekivanja, a pobjedu je na kraju ostvarila domaća ekipa sa 3:2.

Obje ekipe su u utakmicu ušle u sjajnoj formi. U posljendjih pet utakmica i Arsenal, ali i Manchester United imali su niz od četiri pobjede i jedan remi.

Značilo je toda bi mogli gledati pravi spektakl na Emiratesu, a upravo to smo i vidjeli, a razlog za slavlje i sreću imali su domaći navijači.

Nije se činilo da će tako biti u 17. minuti. Nakon što su Topnici napadali, Manhcester United je u upravo u toj 17. minuti došao do vodstvo od 0:1. Strijelac je bio Rashford.

Samo sedam minuta kasnije Eddie Nketiah je iskoristio sjajan centaršut Xhake, te je poravnao rezultat na 1:1 i tako vratio svojim navijačim nadu u pobjedu.

Saka je u 53. minuti donio prednost Arsenalu, ali je Martinez u 59. minuti iskoristio grešku Ramsdalea i poravnao na 2:2.

Arsenal je od tog trenutka napdao, ali lopta nije htjela u gol, sve do 91. minute. Tada je Nketiah postigao gol i postavio konačan rezultat.

Najgore je tada na stadionu bilo treneru Manchester Uniteda, Eriku ten Hagu, kojeg će izjava koju je dao prije ove utakmice proganjati dok je živ.

Iako je bio svjestan da mu u veznom redu fali Casemiro, Ten Hag je bio samouvjeren i izjavio je da zna kako će pobijediti Arsenal na Emiratesu.

"Pronašli smo način da pobjedimo Arsenal", rekao je kratko Erik ten Hag.

Upravo on je postao meta ismijavanja navijača na društvenim mrežama nakon utkamica, a kako i ne bi, nakon ovoga što je rekao.

Morao je biti svjestan da dolazi u goste trenutnom lideru na tabeli i da neće baš tako lako ostvariti pobjedu na Emiratesu.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti