22. 01. 2023 - 18:15
TRENUTAK KADA HALLER ULAZI U IGRU: Ponašanje navijača...
907
Shares
TRENUTAK KADA HALLER ULAZI U IGRU: Ponašanje navijača Borussije doslovno ledi krv u žilama!

BUNDESLIGA

TRENUTAK KADA HALLER ULAZI U IGRU: Ponašanje navijača Borussije doslovno ledi krv u žilama!

22. 01. 2023 - 18:15
0
Shares

Dortmund je uspio da u meču 16. kola njemačke Bundeslige sa 4:3 savlada Augsburg.

Tri puta su Milioneri stizali do prednosti na ovom meču, Augsburg je tri puta poravnavao i vraćao se u utakmicu, ali četvrti put nije bilo povratka.

Prvi gol na utakmici postigao je Bellingham u 29. minuti, da bi u 40. Maier poravnao na 1:1. Potom Schlotterbeck samo dvije minute poslije vraća prednost Dortmundu, ali onda na scenu stupa Ermedin Demirović.

Reprezentativac BiH u sudijskoj nadoknadi prvog dijela dobija jednu dobru loptu i izlazi sam pred Kobela, potom ga divno prebacuje, a Ryerson ne uspijeva zaustaviti loptu na putu ka golu.

Taj pogodak Demirovića bio je nakratko preinačen u autogol Ryersona, ali na kraju je ipak gol pripisan bh. napadaču.

Sljedeći gol na utakmici vidjeli smo u 75. minuti, kada novo vodstvo Dortmundu donosi Bynoe-Gittens, a onda na 3:3 poravnava Čolina u 77. minuti.

Samo minut poslije Giovanni Reyna donosi novu prednost Dortmundu od 4:3, a to se ispostavilo i konačnim rezultatom. Demirović je u samom finišu imao veliku šansu da donese bod svom timu, ali nije postigao gol u situaciji jedan na jedan s Kobelom. Poslao je loptu visoko preko prečke…

Demirović je na ovom meču stigao do šestog gola sezone u Bundesligi, a pogledajte ga OVDJE!

S ovog meča svakako smo izdvojili i trenutak iz 62. minute, kada je na teren ušao Sebastien Haller, po prvi put nakon njegove velike pobjede protiv zloćudne bolesti. Napadač je dobio ogromne ovacije od strane popularnog ‘Žutog zida‘.

Pogledajte OVDJE kako je to izgledalo.

Dortmund se nalazi na šestoj poziciji na tabeli sa 28 bodova, sedam manje od lidera Bayerna, dok je Augsburg 15. sa 15 bodova.

Učitaj još novosti