22. 01. 2023 - 18:10
SPEKTAKL KAKAV SE RIJETKO VIĐA U DORTMUNDU: Demirović pogodio...
907
Shares
SPEKTAKL KAKAV SE RIJETKO VIĐA U DORTMUNDU: Demirović pogodio u porazu, Haller se vratio

BUNDESLIGA

SPEKTAKL KAKAV SE RIJETKO VIĐA U DORTMUNDU: Demirović pogodio u porazu, Haller se vratio

22. 01. 2023 - 18:10
0
Shares

Dortmund je uspio da u meču 16. kola njemačke Bundeslige sa 4:3 savlada Augsburg.

Tri puta su Milioneri stizali do prednosti na ovom meču, Augsburg je tri puta poravnavao i vraćao se u utakmicu, ali četvrti put nije bilo povratka.

Prvi gol na utakmici postigao je Bellingham u 29. minuti, da bi u 40. Maier poravnao na 1:1. Potom Schlotterbeck samo dvije minute poslije vraća prednost Dortmundu, ali onda na scenu stupa Ermedin Demirović.

Reprezentativac BiH u sudijskoj nadoknadi prvog dijela dobija jednu dobru loptu i izlazi sam pred Kobela, potom ga divno prebacuje, a Ryerson ne uspijeva zaustaviti loptu na putu ka golu.

Taj pogodak Demirovića bio je nakratko preinačen u autogol Ryersona, ali na kraju je ipak gol pripisan bh. napadaču.

Sljedeći gol na utakmici vidjeli smo u 75. minuti, kada novo vodstvo Dortmundu donosi Bynoe-Gittens, a onda na 3:3 poravnava Čolina u 77. minuti.

Samo minut poslije Giovanni Reyna donosi novu prednost Dortmundu od 4:3, a to se ispostavilo i konačnim rezultatom. Demirović je u samom finišu imao veliku šansu da donese bod svom timu, ali nije postigao gol u situaciji jedan na jedan s Kobelom. Poslao je loptu visoko preko prečke…

Demirović je na ovom meču stigao do šestog gola sezone u Bundesligi, a pogledajte ga OVDJE!

Dortmund se nalazi na šestoj poziciji na tabeli sa 28 bodova, sedam manje od lidera Bayerna, dok je Augsburg 15. sa 15 bodova.

Učitaj još novosti