21. 01. 2023 - 15:52
Juventus je žestoko kažnjen, a prvi se oglasio Allegri: Evo...
907
Shares
Juventus je žestoko kažnjen, a prvi se oglasio Allegri: Evo šta je poručio svima

Juventus je žestoko kažnjen, a prvi se oglasio Allegri: Evo šta je poručio svima

21. 01. 2023 - 15:52
0
Shares

Trener Juventusa Massimliano Allegri prvi se javno oglasio nakon žestoke kazne koju je Stara dama dobila zbog finansijskih prevara, zbog čega im je oduzeto 15 bodova i faktički uništene su im sve ambicije u ovoj sezoni.

Povod ove odluke je sumnjiva transfer politika kluba, u kojem su kažnjeni i njegovi rukovodioci iz spornog perioda od 2019. do početka 2021. godine. U praksi to znači da će Juventus sa diobe trećeg mjesta pasti na diobu 10. i 11. pozicije, odnosno da će se sa 37 srozati na samo 22 boda.
Juventus će u nedjelju od 20:45 sati na svom stadionu dočekati Atalantu.

"Sutrašnja utakmica je važna, a bit će posebna zbog onog što se desilo. Moramo se još više ujediniti i nastaviti raditi zajedno, a na kraju svega, moramo misliti samo na teren", rekao je Allegri pa nastavio:

"Još uvijek moramo osvajati bodove. Moramo pokušati pobijediti sutra jer bi nam to omogućilo da dođemo do sedmog mjesta na tabeli, a zatim imamo obaveze u Evropskoj ligi i Kupu Italije. Moramo dati sve od sebe. Ova pravna pitanja tiču se kluba, a naravno da ćemo se i mi žaliti. S obzirom na ligašku tabelu, moramo pokušati doći do pobjede i tako ćemo imati 25 bodova. Naredne sedmice nam se vraćaju Pogba i Vlahović, bili smo u trci za Ligu prvaka, čak i titulu prvaka, no svejedno mislim da iz svega možemo izaći jači kao pojedinci i predani te odlučni da uradimo ono što se očekuje od nas. Naravno, to je pobjeda."

Nakon toga, rekao je da će u svakom slučaju ostati trener Juventusa i da se u ovakvim teškim trenucima trebaju pokazati "pravi muškarci".

"Ja sam trener Juventusa i to ću ostati, ukoliko ne dobijem otkaz. Postoje trenuci kada moramo biti odgovorni za ono što jesmo i što radimo, a kada je teško, onda moramo biti muškarci i pokazati takav stav. Ništa se nije promijenilo u ekipi, treba nam unutrašnja snaga kako bi se vratili tamo gdje pripadamo", rekao je Allegri.

Za liderom Napolijem sada zaostaju vrtoglavih 25 bodova, pa će biti pravo čudo ukoliko odluka ostane na snazi, a Juventus uspije da se izbori za neko mjesto koje vodi u Evropu naredne sezone.

Učitaj još novosti