21. 01. 2023 - 13:43
DOK APENINI BRUJE O JUVENTUSU: Sada su strašne udarce...
907
Shares
DOK APENINI BRUJE O JUVENTUSU: Sada su strašne udarce pretrpili Inter i Roma!

SERIE A

DOK APENINI BRUJE O JUVENTUSU: Sada su strašne udarce pretrpili Inter i Roma!

21. 01. 2023 - 13:43
0
Shares

Iako je većina kluba u Seriji A radila manje-više iste stvari na kraju je kažnjen samo Juventus. Lažiranje kapitalnih dobitaka u finansijskim izvještajima je top tema na Apeninima, a ceh je platila Stara dama. 

Juventus je kažnjen sa čak -15 bodova i to dramatično mijenja sezonu torinskog kluba, ali i stanje na tabeli kompletne Serije A.

Bianconeri su sada na 22 boda, za Ligom prvaka kasne čak 12 bodova i čeka ih nemoguća misija da se dočepaju elitnog takmičenja naredne sezone.

Čekajući kompletnu dokumentaciju presude u Juventus već spremaju žalbu sportskom sudu CONI gdje presuda može biti potvrđena ili odbačena, a nikako umanjena.

I dok Apenini bruje o dešavanjima o Juventusu, nemirna noć je iza navijača Intera i Rome zbog bolnih udaraca od strane dvojice igrača.

Prvi koji su pretprili udarac su bili Nerazzurri. Jedan od najboljih igrača i čovjek kojeg tifosi milanskog kluba vide kao kapitena je rekao "ne" produženju ugovora.

instagram-post

Foto: Instagram

Milan Skriniar je dobio ponudu Intera za nastavak saradnje te će od sljedeće sezone nositi dres PSG-a, a ne isključuje se mogućnost da čak u januaru potpiše za Parižane.

Dugo su u Interu radili na novom ugovoru slovačkom štoperu, ipak na kraju će izgubiti vođu odbrane. Navodno bi ga mogli prodati za cifru u razmaku od 10 do 15 miliona.

I Roma ostaje bez jednog od svojih ključnih igrača. Nicolo Zaniolo je sam sebe otpisao sa liste pozvanih igrača za utakmicu protiv Spezije.

instagram-post-1

Foto: Instagram

Zaniolo je odlučan u namjeri da što prije napusti tabor Vučice, a kao njegova naredna destinacija spominje se Engleska. West Ham i Tottenham su klubovi koji pokazuju najviši interes.

U rimskom klubu ne sjede skrštenih ruku te će čim prodaju Zaniola krenuti po dovođenje Houssema Aouara iz Lyona. Veznjak je navodno već i obavio prvu fazu ljekarskih pregleda.

Učitaj još novosti