22. 01. 2023 - 07:25
SVAKIM BUĐENJEM ZARADI NESTVARNIH 15 HILJADA EURA: Dok ostali...
907
Shares
SVAKIM BUĐENJEM ZARADI NESTVARNIH 15 HILJADA EURA: Dok ostali igraju, on troši desetine hiljada eura na tetovaže

MARIANO DIAZ

SVAKIM BUĐENJEM ZARADI NESTVARNIH 15 HILJADA EURA: Dok ostali igraju, on troši desetine hiljada eura na tetovaže

22. 01. 2023 - 07:25
0
Shares

Kada je imao 24 godine potpisao je za najveći klub na svijetu. Pred njim je bila velika budućnost i očekivale se da postane vrhunski fudbaler i zvijezda svjetskog fudbala.

Za nekoliko mjeseci mu ističe ugovor, ove sezone je daleko od svih planova. U posljednje vrijeme uopšte ne dobija pozive za utakmice, a za to vrijeme na njegov račun će stići milioni eura.

Računajući posudbu i otkup koštao je ukupno 33 miliona eura, a na njegove plate, bonuse i porez potrošeno je 70-ak miliona što znači da je u razmaku od pet godina koštao oko 100 miliona eura.

Ove sezone je skupio skromnih 25 minuta. Dok njegovi saigrači treniraju ili igraju utakmice on je praktično slobodan. Pokazao je to i njegov posljednji izlet u Los Angeles.

U augustu će proslaviti 30. rođendan što znači da još uvijek ima vremena za još jedan veliki potpis i priliku da zaradi novac. Međutim, pitanje je koji klub će ga uzeti.

Govorimo o Marianu Diazu, igraču koji je ne tako davno zabijao u El Clasicu, a sada je daleko od velike scene. Ipak, ako se uzme u obzir da od Reala godišnje uzme 5 miliona neto tško je vjerovati da ga neigranje pogađa.

Sa svoje strane, Dominikanac situaciju doživljava vrlo smireno, trenira najbolje što može i razmišlja kako potrošiti 15.000 eura koje svaki dan zaradi samim buđenjem.

Mariano je pauzu za Svjetsko prvenstvo iskoristio za let u Los Angeles gdje ga je čekao majstor za tetovaže Ganga. Virtuoz ove umjetnosti, koji postaje sve poznatiji među zvijezdama svih sportova, zahvaljujući inovativnoj tehnici koju primjenjuje za izradu "bezbolnih" tetovaža.

Tehnika španjolskog tattoo umjetnika sastoji se u tome da klijent spava pod anestezijom 8 sati (ili koliko je posao dovršen) i da tetovira dio tijela po svom izboru od strane tima od pet profesionalaca.

Mariano je odabrao leđa na kojoj je napravljen dizajn s mačjim motivima i natpisom "indomitable".

Ova vrsta tetovaže omogućuje onima koji joj se podvrgnu da ne osjećaju igle niti bilo kakvu bol, dok sa svoje strane tattoo umjetnik ima veću mirnost u izvođenju crteža bez čudnih pokreta.

Nakon što je tetoviranje završeno, klijent se budi i pokazuje mu se konačni rezultat.

Očito ova tehnika nije baš svima dostupna. Smatra se pravim luksuzom pošto izrada jedne tetovaže na ovaj način zna preći cifru od 10.000 eura.

Učitaj još novosti