19. 01. 2023 - 17:53
Potpuni krah igrača koji je bio talenat generacije: Poniženje...
907
Shares
Potpuni krah igrača koji je bio talenat generacije: Poniženje karijere doživio je u Turskoj

Potpuni krah igrača koji je bio talenat generacije: Poniženje karijere doživio je u Turskoj

19. 01. 2023 - 17:53
0
Shares

Menadžer Bešiktaša Šenol Guneš ponizio je engleskog nogometaša Delea Allija u najnovijoj izjavi, što ga je dovelo do samog dna u njegovoj karijeri.

Dele Alli je odmah kada se pojavio u svijetu seniorskog nogometa postao rijetko viđena senzacija. U prvoj profesionalnoj sezoni u Premier ligi došao je do dvocifrene brojke i golova i asistencija, što nikada nijednom tinejdžeru nije pošlo za rukom u historiji lige.
Sa 23 gola u debitantskoj sezoni proglašen je za PFA igrača 2015. godine i bio je najveći talent engleskog nogometa nastupajući za Tottenham.

Njegov "pad" krenuo je tokom ere Josea Mourinha u Tottenhamu, pošto ga je portugalski stručnjak sklonio iz prvog tima. Uslijedio je prelazak u Everton, da bi tokom ljeta prešao u mnogo trivijalniju ligu za nastupati, tursku Superligu.

No, ni tu mu nikako ne ide, pa je danas doživio veliko poniženje, možda i najveće u karijeri. Menadžer Bešiktaša Šenol Guneš izjavio je da uopće ne zaslužuje igrati nogomet.

"Dele Alli je imao dobru karijeru, ali trenutno uopće ne zaslužuje da igra nogomet", rekao je njegov trener, što je odjeknulo u engleskim medijima.

To je Guneš izjavio nakon što je odgovarao na pitanja medija jer je izostavio Dele Allija sa spiska igrača u osmini finala Kupa Turske protiv Ankaragučua.

Mourinho je u nekoliko navrata podvlačio da su Allijev napredak zaustavile loše radne etike i treninzi. Nogomet je najčešće ostavljao po strani, a kratkotrajnu karijeru obilježila mu je i veza s Marijom Guardiola, kćerkom proslavljenog trenera Pepa Guardiole, zbog koje nije bio fokusiran na nogomet.

Učitaj još novosti