16. 01. 2023 - 18:13
SVI U ČUDU ZBOG RUKOMETNE REVOLUCIJE SLOVENACA: Izmislili novu...
907
Shares
SVI U ČUDU ZBOG RUKOMETNE REVOLUCIJE SLOVENACA: Izmislili novu taktiku, protivnici skroz zbunjeni i RAZBIJENI! (VIDEO)

SP U RUKOMETU

SVI U ČUDU ZBOG RUKOMETNE REVOLUCIJE SLOVENACA: Izmislili novu taktiku, protivnici skroz zbunjeni i RAZBIJENI! (VIDEO)

16. 01. 2023 - 18:13
0
Shares

Rukometna reprezentacija Slovenije odlično je počela učešće na Svjetskom prvenstvu i ostvarila je dvije pobjede, nad Poljskom i Saudijskom Arabijom, tako da će se za prvo mjesto u grupi boriti u direktnom duelu sa Francuskom. U tom meču možda vidimo i specijalnu taktiku koju je Slovenija spremila za ovaj turnir, a koji je posebno iznenadio domaćina Poljsku (32:23), ali svakako više gledaoce kraj "malih ekrana".

O čemu se radi? Slovenci sada kada imaju igrača više - ne koriste brojčanu prednost u napadu i igraju "pet na pet". Jednog igrača ostavljaju u odbrani za svaki slučaj ako izgube loptu i krene kontra, što je potpuno suprotno sa onim što smo viđali prethodnih godina u rukometu.

Slovenija je ovom taktikom "otvarala više prostor za svoje brze igrače i igru jedan na jedan", dok je istovremeno bila bez briga u slučaju greške, pošto su dvojica igrača čekala na njihovoj polovini.

IZVOR: YOUTUBE/SPORTSTUDIO

"Imamo brze igrače i nama je praktično lakše da igramo bez nekog na liniji jer tako ima više mesta za nas 'brzance'. Obično imate velike igrače koji se bore u sredini, a povremeno gotovo da postanu dodatni odbrambeni igrač protivnika, pa naši brzi igrači ne mogu uvijek da izvedu svoje akcije", pojasnio je slovenački rukometaš Jure Dolanec, dodavši da s obzirom da taktika radi - da će nastaviti i da je koriste ubuduće, piše mondo.rs.

Slovenačkom pivotmenu Blažu Blagotinšeku, koji u tim trenucima ostaje u odbrani, ovakva taktika ne predstavlja problem: "Šta da kažem... To morate da pitate našeg trenera. Da li bih radije bio u napadu? Da, ali to je naša taktika i dali smo mnogo golova zbog toga, pa ne vidim problem".

Učitaj još novosti