16. 01. 2023 - 12:11
IHF je donio nevjerovatnu odluku nakon meča Hrvatske i SAD-a,...
907
Shares
IHF je donio nevjerovatnu odluku nakon meča Hrvatske i SAD-a, cijela dvorana je zviždala

IHF je donio nevjerovatnu odluku nakon meča Hrvatske i SAD-a, cijela dvorana je zviždala

16. 01. 2023 - 12:11
0
Shares

Rukometna reprezentacija Hrvatske sinoć je pregazila Sjedinjene Američke Države rezultatom 40:22, a nakon meča svi gledatelji u Jonkopingu ostali su u čudu zbog bizarne odluke Međunarodne rukometne federacije (IHF).

Za Hrvate to je bio lakši "trening". Nakon poraza od Egipta, bilo je potrebno ostvariti trijumf, do čega su Kauboji došli bez da su se oznojili jer je prednost od rane faze utakmice čak bila dvocifrena.

No, IHF je odlučio da je najbolji igrač utakmice bio Amerikanac Gary Hines, koji je postigao šest pogodaka.

Iako su Hrvati igrali s pola snage, Igor Karačić je bio efikasniji od Hinesa jer je postigao osam golova. Blistao je i Josip Šarac koji je postigao šest golova, no u IHF-u nagradu su odlučili dati reprezentativcu SAD-a.

screenshot-20

Kada je službeni spiker proglasio Hinesa za igrača utakmice, navijači na tribinama ostali su u čudu. Uslijedili su žestoki zvižduci na ovu odluku sudija, pretežno hrvatskih navijača, a i sam Hines nije mogao vjerovati da je baš on najbolji igrač utakmice.

Inače, iskusni Hines (38) već 12 godina igra za njemačkog trećeligaša HSC Bad Neustadt. Rukometom se bavi od svoje 14. godine, a prije toga pokušavao je napraviti košarkašku karijeru.

Osim rukometa, hobi su mu popularni Ninja ratnici te se u više navrata takmičio u ovom njemačkom popularnom TV showu gdje pokazuje zavidne vještine i veliku snagu.

Učitaj još novosti