15. 01. 2023 - 15:56
KLOPP DONIO RADIKALNU ODLUKU NAKON NOVOG PORAZA: Prekrižio je...
907
Shares
KLOPP DONIO RADIKALNU ODLUKU NAKON NOVOG PORAZA: Prekrižio je veliko pojačanje, POD HITNO JE NA PRODAJU

NABY KEITA

KLOPP DONIO RADIKALNU ODLUKU NAKON NOVOG PORAZA: Prekrižio je veliko pojačanje, POD HITNO JE NA PRODAJU

15. 01. 2023 - 15:56
0
Shares

Liverpool ima tešku sezonu u Premier ligi i trenutno se nalazi tek na devetom mjestu sa malim izgledima da izbori Ligu prvaka, dok je borba za titulu davno završena.

Nakon 18 odigranih utakmica Redsi su na sredini tabele, a jučer su u Brightonu deklasirani sa 3:0 i samo se potvrdilo ono što svi znaju - ekipa je u ozbiljnoj krizi.

Istini za volju, Jurgen Klopp ima dosta problema s igračkim kadrom, mnoge zvijezde su 'out' zbog povreda, ali to ne bi trebalo da bude alibi. Jednostavno, tim nije na razini na kakvoj je bio prošlih sezona, iako je doveden veliki broj zvijezda u posljednje vrijeme.

Doći će do promjena u rosteru već na ljeto, pošto je Klopp već najavio da ove zime neće biti nikakvih kupovina, a prvi koji odlazi sa Anfielda je 27-godišnji veznjak Naby Keita.

On je u ljeto 2018. došao iz Leipziga za 60 miliona eura, no godinama se nije uspio afirmisati i igra sporednu ulogu na Anfieldu mada je bio najavljen kao jedan od ključnih igrača u sredini terena kada je tek dolazio.

Kako prenosi Football Insider, klub je odlučio prekinuti preogvore sa igračem o novom ugovoru, tako da on kao slobodan može da ide na kraju sezone.

U četiri i po godine provedene u Liverpoolu, Keita je odigrao 123 utakmice na kojima je dao 11 golova uz sedam asistencija.

Njegova trenutna vrijednost je 20 miliona eura, ali će ga Liverpool na kraju sezone pustiti da ode besplatno jer mu ističe ugovor.

Osim njega, klub će gotovo sigurno napustiti i Alex Oxlade-Chamberlain, koji je imao dosta problema s povredama, iako je u posljednje vrijeme dobijao šansu za igru. I on će kao slobodan igrač imati priliku da potraži novi tim.

Liverpool naredne subote igra novi meč u Premier ligi i to će biti jako zahtjevan jer na Anfield stiže Chelsea, koji je doduše i sam u rezultatskoj krizi. Tada bi za Plavce mogao debitovati ukrajinski dragulj Mykhaylo Mudryk koji je za 100 miliona eura kupljen od Šahtara. Čeka se još zvanično da potpiše ugovor, a danas je na ljekarskim pregledima u Londonu.

Učitaj još novosti