15. 01. 2023 - 15:42
STRAVIČNA POVREDA GOLMANSKE LEGENDE ŠOKIRALA SVE: Slijedi...
907
Shares
STRAVIČNA POVREDA GOLMANSKE LEGENDE ŠOKIRALA SVE: Slijedi dugotrajni oporavak...

DAVID OSPINA

STRAVIČNA POVREDA GOLMANSKE LEGENDE ŠOKIRALA SVE: Slijedi dugotrajni oporavak...

15. 01. 2023 - 15:42
0
Shares

Al Nassr je odigrao neriješeno protiv Al-Shababa u utakmici bez golova u 18. kolu lige Saudijske Arabije, a tim kojeg vodi slavni trener Rudi Garcia ostao je bez Davida Ospine.

Al Nassr je dobio veliki publicitet nakon angažovanja Cristiana Ronalda, koji je potpisao ugovor na dvije i po godine prema kojem će zaraditi rekordnih 500 miliona eura.

Portugalac i dalje čeka na debi za svoj novi tim, a to bi se trebalo dogoditi 19. januara u prijateljskoj utakmici protiv Messijevog PSG-a. Ligaški debi planiran je za 22. januar protiv Ettifaqa.

No, lider šampionata u Saudijskoj Arabiji ostao je bez važnog igrača, pošto je teško stradao legendarni golman David Ospina.

U završnici utakmice kolumbijski golman pokušao je izbiti loptu iz šesnaesterca, a onda je pao nezgodno i slomio lakat.

OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

Na nosilima je napustio teren i otišao u kolima hitne pomoći do obližnje bolnice, a zamijenio ga je rezervni golman Amin Bukhari.

Iz Al Nassra su se ubrzo oglasili i saopštili da će bivši golman Napolija pauzirati šest sedmica, te su mu zaželjeli što brži i bolji oporavak.

David Ospina je u Al-Nassru od jula prošle godine, kada je odlučio napustiti Napoli bez odštete. Ospina je odigrao 13 utakmica ove sezone za Al-Nassr i osam puta ostao bez primljenog gola. Prethodno je kolumbijski reprezentativac igrao za klubove poput Atletico Nacionala, OGC Nice i Arsenala.

Al Nassr je i dalje lider u šampionatu Saudijske Arabije sa 30 bodova, Al-ittihad ima 28, a Al Shabab 27 bodova. Slijede Al Hilal i Al Taawon sa po 26 bodova.

Ronaldov novi tim narednog vikenda dočekuje desetoplasirani Al-Ettifaq u duelu u kojem bi, dakle, trebao debitovati i bivši igrač Manchester Uniteda, Real Madrida, Juventusa i Sportinga.

Učitaj još novosti