15. 01. 2023 - 15:58
FRANCUZI U SAMO JEDNOJ SLICI OBJASNILI SVU TUDOROVU FILOZOFIJU...
907
Shares
FRANCUZI U SAMO JEDNOJ SLICI OBJASNILI SVU TUDOROVU FILOZOFIJU IGRE: Ovo je nevjerovatno

LIGUE 1

FRANCUZI U SAMO JEDNOJ SLICI OBJASNILI SVU TUDOROVU FILOZOFIJU IGRE: Ovo je nevjerovatno

15. 01. 2023 - 15:58
0
Shares

U Ligue 1 odigrava se 19. kolo što znači da je iza nas tsčno pola sezone, a Marseille Igora Tudora i Seada Kolašinca (bh. reprezenativac dao gol glavom sinoć) je s 3:1 protiv Lorienta upisao šestu pobjedu u nizu i tako došao na samo dva boda zaostatka iza iznenađenja sezone i drugoplasiranog Lensa.

Osim nevjerovatne forme, Francuzi jako hvale i način na koji Tudorova momčad stiže do bodova. Jedan analitičar je na Twitteru postavio tri screenshota s utakmice protiv Lorienta. Na njima je označio pozicije triju Marseilleovih centralnih stopera. Može se vidjeti kako su sva trojica vrlo visoko i široko postavljena te maksimalno uključena u napad čak i kad je lopta u zadnjoj trećini terena.

OVDJE pogledajte tu objavu.

"Ova tri čovjeka su tri centralna braniča Marseillea. Nevjerovatno je što je Tudor uspio napraviti u napadu", stoji uz objavu. Inače, riječ je o akciji za drugi gol Marseillea, a asistent Alexisu Sanchezu bio je središnji stoper Samuel Gigot. U idućem kolu Tudora očekuje derbi. Na svojem terenu će 28. januara dočekati Monaco.

Učitaj još novosti