15. 01. 2023 - 15:31
SLIKA IGRAČA REALA OBILAZI PLANETU: Jesu li oni roboti, šta su...
907
Shares
SLIKA IGRAČA REALA OBILAZI PLANETU: Jesu li oni roboti, šta su već?

PRED NOVI EL CLASICO

SLIKA IGRAČA REALA OBILAZI PLANETU: Jesu li oni roboti, šta su već?

15. 01. 2023 - 15:31
0
Shares

Nogometaši Real Madrida večeras protiv Barcelone igraju za novi trofej, pošto će se dva najveća španska tima i dva (po)najveća svjetska sastati u finalu Superkupa Španije.

Ove nedjelje u Saudijskoj Arabiji igra se finale španskog Superkupa između Real Madrida i Barcelone. Novi El Clasico, prvi u godini, koji će odlučiti o naslovu koji mnogi smatraju 'sporednim', ali jednako vrijednim posebno kada se osvoji protiv ljutog rivala.

I očekivano, dosta strepnje i nervoze među navijačima i među samim igračima koji su već u oba slučaja morali prebroditi mučnu seriju jedanaesteraca da bi došli do ovoga.

Barcelona je izbacila Betis nakon boljeg izvođenja penala, a prethodno je Real Madrid na isti način eliminisao Valenciju u prvom polufinalu Superkupa.

Asensio se spremao izvesti četvrti i posljednji jedanaesterac za svoju momčad (jer je Courtois odbranio naredni udarac Gayi) kada su kamere na trenutak prebacile na zagrljene iskusne Realove zvijezde.

Dok je sve još bilo na kocki, igrači aktuelnog prvaka Evrope pratili su izvođenje jedanaesteraca, kao i obično zagrljeni na sredini igrališta.

U veoma napetom dijelu, kada se odlučuje o plasmanu u finale, vlada smijeh i opušteno stanje. Modrić, Benzema, Kroos, Vinicius, svi su nasmijani.

Ova fotografija obišla je svijet, a mnogi se pitaju kako je moguće da je Realovim nogometašima tako jednostavno pratiti izvođenje penala u jednoj tako bitnoj utakmici.

realpenali

Čini se da je ipak iskustvo na njihovoj strani i da su jednostavno naučili da budu pobjednici. Real teško gubi finala kada su penali u pitanju. Posljednji put od Bayerna 2012. godine.

Ekstremna smirenost madridskih igrača prepunih samopouzdanja je priča za sebe i takve stvari jednostavno presude u njihovu korist. Smjeli bismo se kladiti da su se igrači Valencije tresli od panike dok su raspucavali penale za finale, piše sportsport.ba.

Jedini ozbiljan na fotografiji bio je Dani Carvajal, koji je pomno pratio naredni penal, dok su ostali vjerovatno već razmišljali o novom Clasicu, svjesni da za njih nema prepreka.

Meč s Barcelonom biće vjerovatno mnogo teži, ali biće i prava poslastica za sve nogometne fanove koji s nestrpljenjem čekaju novi okršaj velikana koji vode bitku i u La Ligi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Učitaj još novosti