04. 01. 2023 - 20:36
POTPUNA LUDNICA NA PIJACI: Chelsea u posljednji tren krade...
907
Shares
POTPUNA LUDNICA NA PIJACI: Chelsea u posljednji tren krade Arsenalu ogromno pojačanje, Real kreće po zvijezdu koja se ispromašivala na Mundijalu, rasplet oko najboljeg mladog igrača iz Katara

ZIMSKA TRANSFER PIJACA

POTPUNA LUDNICA NA PIJACI: Chelsea u posljednji tren krade Arsenalu ogromno pojačanje, Real kreće po zvijezdu koja se ispromašivala na Mundijalu, rasplet oko najboljeg mladog igrača iz Katara

04. 01. 2023 - 20:36
0
Shares

Počeo je zimski prijelazni rok u svim najjačim europskim ligama i trajat će sve do kraja mjeseca, a u Bundesligi i do 1. februara. Razvoj događaja na tržištu tijekom dana možete pratiti na Sport.ba.

Chelsea otima Arsenalu veliku zvijezdu?
Sky Sports javlja da se Chelsea uključio u utrku za Mihajla Mudrika iz Šahtara. Sjajnog mladog ukrajinskog ofenzivca želi Arsenal, koji je u poodmaklim pregovorima s Ukrajincima, ali se ne mogu dogovoriti oko odštete. Skyev Novinar Kavel Solhekol tvrdi da Arsenal još nije ni blizu ponude koju bi Šahtar prihvatio i da bi Chelsea brzo mogao dogovoriti posao sa Šahtarom.

Benfica ne popušta oko Fernandeza, Plavci zabrinuti
Ako Chelsea želi dovesti Enza Fernandeza, morat će platiti njegovu odštetnu klauzulu koja iznosi 110 milijuna eura, piše Sky Sports. Benfica je u sjajnoj financijskoj situaciji i novac joj ne treba hitno, pa može od potencijalnih kupaca istjerati svih 110 miliona eura. Chelsea to može platiti, ali u ratama i pokušat će dogovoriti transfer.

Melo odlazi iz Liverpoola
Arthur Melo odlazi iz Liverpoola nakon što je klub odbio aktivirati opciju otkupa njegova ugovora. Liverpool je platio posudbu 3.5 miliona eura, a mogao ga je otkupiti za 35 miliona, ali to neće učiniti. Melo je odigrao samo 13 minuta za Liverpool i ozlijedio se.

Milan ponudio Leau novi ugovor
Fabrizio Romano javlja da je Milan ponudio Rafaelu Leau novi ugovor i sedam miliona eura plaće po sezoni. Aktuelni ugovor traje mu do ljeta sljedeće godine.

Southampton u pregovorima oko novog napadača
Nakon što mu je navodno propao transfer Mislava Oršića, o čemu pišu mediji, Southampton se okrenuo drugim rješenjima. Daily Mail javlja da je Southampton u pregovorima s Lorientom oko napadača Terema Moffija, kojeg želi dovesti za borbu za ostanak.

Chelsea, Bayern i Newcastle žele istoga golmana
Daily Mail javlja da se Chelsea uključio u utrku s Newcastleom i Bayernom za Leedsova golmana Illana Mesliera. Bayern je navodno jako zainteresiran za Francuza, kojega vidi kao idealnu zamjenu za ozlijeđenog Manuela Neuera.

Brentford dogovorio rekordan transfer
Brentford je do kraja sezone posudio Kevina Schadea iz Freiburga uz obvezu otkupa njegova ugovora na ljeto za 25 miliona eura, što će biti rekord kluba. Ovaj 19-godišnji krilni napadač odigrao je za prvu momčad Freiburga 36 utakmica te upisao šest golova i četiri asistencije.

De Gea blizu ostanka u Unitedu
"Opušten sam, sigurno će sve završiti najbolje. Želim završiti karijeru u Manchester Unitedu i sretan sam ovdje", rekao je David de Gea, koji je ušao u zadnjih šest mjeseci ugovora s Manchester Unitedom. Klub ga želi zadržati, ali sa znatno manjim ugovorom od 375.000 funti sedmično.

Inter traži 80 miliona eura za Lautara
Calciomercato tvrdi da bi na ljeto Lautaro Martinez mogao napustiti Inter i to za čak 80 miliona eura. Više čitajte OVDJE.

Real se rješava petorice
Real Madrid želi se do kraja ove godine riješiti čak petorice igrača. Više saznajte OVDJE.

Fulham želi Soaresa
Fulham želi dovesti Cedrica Soaresa iz Arsenala, ali pregovori su zapeli zbog toga što igrač traži preveliku platu, javlja Evening Standard. Navodno 31-godišnji branič traži 65 hiljada funti sedmično, a Fulham mu to nije voljan platiti. 

Učitaj još novosti