03. 01. 2023 - 12:55
Azmir Husić dovodi nova pojačanja u klub
907
Shares
Azmir Husić dovodi nova pojačanja u klub

Azmir Husić dovodi nova pojačanja u klub

03. 01. 2023 - 12:55
0
Shares

Tuzla City je među prvim premijerligašima koji započinju pripreme za nastavak sezone, a novi trener Milenko Bošnjaković je u prvom obraćanju medijima najavio dovođenje novih pojačanja.

Iako je početak sezone najaviljivao uspješnu jesen Tuzla City je na kraju završio u donjem dijelu tebale te će na proljeće imati glavni cilj da ostane u ligu.

To je apostrofirao i novi trener Bošnjaković koji se nakon određenog vremena ponovo vraća na klupu tuzlanskog premijerligaša.

"Mi danas počinjemo s radom, počinjemo ranije u odnosu na dosadašnji režim radi, imamo kup utakmicu 19. februara, imamo osam sedmica zato smo se odlučili krenuti ovako rano", rekao je Bošnajković.


U Tuzli će popularni Plavi trenirati do 25. januara kada slijedi odlazak u Antaliju. Nakon Turske će posljednja faza priprema biti obavljena u BiH.

"Ekipa će biti pojačanja za tri četiri pojačanja, nadam se da će Uprava odraditi taj dio posla i da se to riješi uskoro", kazao je Bošnjaković.

"Nadam se da će nas vrijeme poslužiti i da ćemo spremni ući u prvenstvo. Nadoknadit ćemo igrače koje su otišli, trebamo pojačati vezni red i napad."

Prije puta u Tursku bit će odigrane prijateljske utakmice protiv Loznice i Zvijezde Etno Selo Satnišići, dok će u Antaliji uslijedii tri provjere.

"Očekivanja su takva da se što prije pomjerimo iz zone ispadanje, rad će biti fokusiran za napredak na tabeli i to je jedini cilj da se što prije riješi situacija oko opstanka."

Medijima se kratko obratio i golman Nevres Fejzić koji je također istakao kako će prioritet biti bijeg iz opasne zone.

"Želim dobrodošlicu treneru Bošnjakoviću, znam kakav je trener i čovjek, nadam se da ćemo mu to vratiti na terenu i da ćemo što ranije pobjeći iz opasne zone i vratiti se na pravi put", poručio je iskusni golman.

Drugi dio sezone za Tuzla City počinje 19. februara gostovanjem Širokom Brijegu u osmini finala Kupa BiH. 

Učitaj još novosti