08. 12. 2022 - 16:28
Defanzivac Brazila kvalitetno je nahvalio Hrvate: Oni znaju...
907
Shares
Defanzivac Brazila kvalitetno je nahvalio Hrvate: Oni znaju...

Defanzivac Brazila kvalitetno je nahvalio Hrvate: Oni znaju...

08. 12. 2022 - 16:28
0
Shares

Defanzivac brazilske reprezentacije Danilo (31) posve se oporavio i sutra bi trebao nastupiti za Brazil u četvrtfinalnom susretu Svjetskog prvenstva u Dohi protiv Hrvatske. Danilo, koji je od 2015. do 2017. igrao s Lukom Modrićem i Mateom Kovačićem u Real Madridu, bio je u prvoj postavi u prvoj utakmici sa Srbijom (2:0), potom je zbog povrede zgloba propustio susrete sa Švicarskom (1:0) i Kamerunom (0:1), a u osmini finala protiv Južne Koreje odigrao je 72 minute.

"Važno je proći u sljedeću fazu, hrvatska reprezentacija ima odličnu ekipu i igrače kao što su Luka Modrić, Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović... Oni su navikli igrati važne utakmice. Bit će na maksimalnoj razini, znamo protiv koga ćemo igrati, ali moramo se fokusirati na sebe", rekao je Danilo na konferenciji za medije.

Brazilcima je sreću protiv Hrvatske poželio legendarni brazilski napadač Ronaldo. "Važno je imati potporu Ronalda, imamo najbolja sjećanja iz 2002., kada je zabio u finalu. Ja sam bio na ulici, slavio sam naslov. Obožavao sam njega i njegovu igru. Od njega možemo samo učiti", izjavio je branič Juventusa.

Danilo je naglasio kako je spreman igrati na bilo kojoj poziciji. "Trebamo pričekati današnji trening i vidjeti kako se Alex Sandro osjeća. Što se mene tiče, oporavio sam se, spreman sam i svejedno je gdje ću igrati. Mogu igrati na različitim pozicijama", poručio je.

Brazil je dosad igrao s četiri različite formacije, a tim se stalno mijenjala. No Danilo smatra kako je jedan od razloga uspjeha brazilske reprezentacije što igrači mogu igrati na više pozicija. "Što se tiče formacija, to je pitanje za selektora, ali nije bitno ko će igrati.

Svi imamo isti cilj. Svi smo sposobni igrati na više pozicija, Imali smo desetak dana kako bi se taktički pripremili, iskusna smo ekipa." Osvrnuo se i na kritike koje dobivao za svoje nastupe. "Tokom godina je bilo kritika, shvatio sam što navijači žele od mene.

Shvatio sam na što se odnose te kritike. Prilagođavao sam se različitim trenerima i selektorima, ali radio sam na sebi. I dalje radim na poboljšanju svojih kapaciteta. Navijači nas kritiziraju iz ljubavi i to treba tako shvatiti. To je važno, bio sam često meta napada javnosti, novinari su me često kritizirali", rekao je Danilo.

 

Index.hr

Učitaj još novosti