08. 12. 2022 - 16:42
Špancima je samo jedan igrač gori izvođač penala od Busquetsa:...
907
Shares
Špancima je samo jedan igrač gori izvođač penala od Busquetsa: Nevjerovatno kakvu nebulozu su izjavili i uvrijedili jednog od najboljih danas

Špancima je samo jedan igrač gori izvođač penala od Busquetsa: Nevjerovatno kakvu nebulozu su izjavili i uvrijedili jednog od najboljih danas

08. 12. 2022 - 16:42
0
Shares

Reprezentacija Španije ispala je u osmini finala Svjetskog prvenstva od Maroka na penale. Promašili su tri od tri, ali brane svoje tragičare, naročito Busquetsa i rugaju se Lewandowskom.

U osmini finala Svjetskog prvenstva imali smo osam favorita u utakmicama. Očekivalo se da se neko negdje oklizne i da se desi iznenađenje, a na kraju se to desilo na meču Španije i Maroka.

Nakon 90 i 120 minuta igre bilo je 0:0, a Crvena furija nije mogla da postigne gol ni na penale. Afrička selekcija slavila je s 3:0.

Za Španiju su penale šutirali Sarabia, Soler i Busquets i tragičari su ove selekcije, no novinari u Španiji ih brane, a rugaju se Lewandowskom za kojeg tvrde da je gori šuter penala od Busquetsa.

Sergio Busquets nedavno je kritikovan zbog loših igara u klubu. Njegova je igra izgledala nešto bolje na Svjetskom prvenstvu. Zbog toga se Enrique kod izvođenja penala kladio na 35-godišnjaka.

Ovu odluku trenera i način na koji je Busquets izveo jedanaesterac komentarisali su novinari u studiju "La Porteria".

"Ne, nije to bila najgora izvedba penala. Postoji još lošiji izvođač od Busquetsa. To je Lewandowski", kazao je jedan od prisutnih novinara. Ove riječi iznenadile su i ostale u studiju, koji su se cijeloj situaciji nasmijali, što možete vidjeti u videu ispod.

Video pogledajte OVDJE.

Podsjetimo, Robert Lewandowski je propustio realizovati penal u grupnoj fazi protiv Meksika kada mu je Ochoa sjajno odbranio, a u osmini finala je pogodio protiv Francuske.

Ipak, protiv Francuza je pogodio tek iz drugog pokušaja, jer mu je Lloris prvobitno odbranio. Penal je ponovljen, pa se u praksi računa da je Lewa imao učinak jedan od dva, iako je dva puta zaustavljen od strane golmana.

Ove sezone već je Lewandowski promašio jedan penal i to u Primeri protiv Almerije, a prije ove sezone bio je na učinku od 91 posto kada su u pitanju realizovani penali, te se i dalje smatra jednim od najboljih izvođača penala na svijetu. 

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti