08. 12. 2022 - 16:04
Luis Enrique više nije selektor Španije, ali jedna analiza će...
907
Shares
Luis Enrique više nije selektor Španije, ali jedna analiza će ga posebno zaboljeti: Ova rečenica sve njegove teorije baca u vodu

Luis Enrique više nije selektor Španije, ali jedna analiza će ga posebno zaboljeti: Ova rečenica sve njegove teorije baca u vodu

08. 12. 2022 - 16:04
0
Shares

Udarna vijest u svijetu sporta je svakako odlazak Luisa Enriquea sa klupe Španije. Legendarni Španac je dobio otkaz nakon eliminacije u osmini finala Mundijala u Kataru od selekcije Maroka koje je bila nakon peenala 3:0.

Javnost u Španiji nije zadovoljna izdanjima Crvene furije, iako je ranije Enrique obećavao da će njegov stil igre dosta toga pozitivnog donijeti u igri španske selekcije.

Nažalost, desilo se suprotno i Španci će završnicu Mundijala gledati ispred malih ekrana,

U početku su Enriqueove ideje davale neke pomake, bilo je dosta mladih igrača, ali čini se da je nejgov stil na velikoj sceni pročitan.

Sada već bivšeg selektora Španije nisu štedili ni mediji u Španiij pa tako jedan od oštrijih tekstova donosi ugleda "Marca" koja između ostalog navodi kako u fudbalu nije samo dovoljno dodavanje, treba nekada opucati i zabiti gol.

Nakon vijesti o otkazu, Enrique je u medijima predstavljen kao čovjek koji je mogao puno bolje, ima dosta osuda, kritika, pa mu su mu mišljenja javnosti možda teže pala od samog otkaza.

U igračkoj karijeri se sigurno nije puno susretao sa sličnim komentarima, ali stigao je i taj momenat koji će morati da prebrodi.

Od dolaska na klupu reprezentacije Španije 2018. godine, Enrique je uradio mnogo toga kako bi španski nogomet napredovao.

Kvalifikovao se na dvije završnice UEFA Liga nacija, a doveo je reprezentaciju Španije i do polufinala Evropskog prvenstva 2020. godine.

Svoj prepoznatljivi stil igre nametnuo je i u reprezentaciji, a uveo je i neke mlade fudbalere kojima je dao šansu da igraju. Očekivao se totalni boom i šlag na tortu u Kataru, ali sve srušilo kao kula od karata

Inače, Španski fudbalski savez je održao sastanak sa Luisom Enriqueom kako bi ga obavijestio da je razriješen dužnosti selektora reprezentacije.

Luisu de la Fuenteu je novi selektor Španije, a prvi zadatak će biti da na EURO -u 2024. godine u Njemačkoj popravi gorak okus iz Katara.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti