08. 12. 2022 - 16:21
NESTVARAN PODATAK U Evropu dolazi nakon mnogo vremena i pravi...
907
Shares
NESTVARAN PODATAK U Evropu dolazi nakon mnogo vremena i pravi transfer u 55. godini!

NESTVARAN PODATAK U Evropu dolazi nakon mnogo vremena i pravi transfer u 55. godini!

08. 12. 2022 - 16:21
0
Shares

Legendarni japanski nogometaš Kazuyoshi Miura napravit će šokantan transfer pošto se u 56. godini života vraća u evropski nogomet.

Čovjek, koji je srušio sve rekorde kao najstariji profesionalni nogometaš na svijetu, nema namjeru stati te je odlučio karijeru podići na još jedan veći nivo.

Miura (55) fotografisan je na aerodromu uoči šokantnog transfera iz japanske druge lige, gdje dolazi iz tamošnjeg četvrtoligaša Suzuka Point Getters, gdje je nastupao iz matičnog kluba Yokohama FC.

Njegov novi klub, posve iznenađujuće, bit će portugalski drugoligaš Oliveirense. Uz dužno poštovanje četvrtom rangu japanskog nogometa, transfer u drugi rang portugalskog je veliki šok, iako je isti vlasnik Yokohame i Oliveirensea (Onodera Group).

Zanimljivo, Miura je 1986. godine debitovao u profesionalnom nogometu. Prije 23 godine oprostio se od igranja u Evropi, a posljednji evropski klub bio mu je zagrebački Dinamo 1999. godine.

Oliveirense trenutno zauzima 14. poziciju u drugom portugalskom rangu i vidjet ćemo da li će im iskustvo Miure pomoći da se popnu na ligaškoj tabeli.

Učitaj još novosti