08. 12. 2022 - 16:35
Snimak heroja Maroka i njegove majke obišao je svijet: Prvi...
907
Shares
Snimak heroja Maroka i njegove majke obišao je svijet: Prvi put ga je gledala nakon 24 godine

Snimak heroja Maroka i njegove majke obišao je svijet: Prvi put ga je gledala nakon 24 godine

08. 12. 2022 - 16:35
0
Shares

Marokanski selektor Walid Regragui ispisao je historiju nogometa u svojoj zemlji plasiravši se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, a na Mundijalu u Kataru prvi put ga gleda majka Fatima.

Regragui (47) sa svojim Marokom prvo je nadmašio dva velika favorita u grupi (Hrvatsku i Belgiju), a onda je u osmini finala napravio senzaciju izbacivši favorizovanu Španiju.

To je najveći rezultat u historiji Maroka, a svjedočila mu je majka Fatima, koja je, vjerovali ili ne, prvi put stigla na utakmicu kako bi gledala svog sina.

Fatima nije pratila Walida ni tokom nogometne, ni tokom trenerske karijere. Već 24 godine Walid Regragui se bavi profesionalnim nogometom, ali je tek u Kataru njegova majka na tribinama.

Video pogledajte OVDJE.

Ona je više od 50 godina stanovnica Pariza, gdje se selektor Maroka i rodio, ali nije imala snage da gleda njegove utakmice. Regragui je osjećao da bi mogao ispisati historiju marokanskog nogometa u Kataru, pa je inzistirao da Fatima stigne i pruži mu podršku.

To se i dogodilo, a scene nakon meča brzo su obišle svijet. Walid je odmah dotrčao do majke i poljubio je u čelo te tako pokazao veliko poštovanje.

Učitaj još novosti