08. 12. 2022 - 16:19
Šef UFC-a brutalno ismijao nogomet u kontekstu sporta: Evo...
907
Shares
Šef UFC-a brutalno ismijao nogomet u kontekstu sporta: Evo kako se narugao

Šef UFC-a brutalno ismijao nogomet u kontekstu sporta: Evo kako se narugao

08. 12. 2022 - 16:19
0
Shares

Kontroverzni predsjednik najpopularnije MMA orgnizacije - UFC-a, ismijao je nogomet kao sport i rekao da je to aktivnost kojom se generalno bave najmanje talentovani ljudi za sport.

I dok traje Svjetsko prvenstvo u Kataru i u svijetu generalno vlada "nogometna groznica", ima i onih koji smatraju da ovaj sport uopšte nije zanimljiv, a White je na sebi svojstven način i bez previše razmišljanja i shvatanja same igre, rekao da se ovim sportom bave najmanje talentovani ljudi.

Opisao je to kao samo "trčanje uokolo" i "šutiranje lopte", a naveo je i primjer djece starosne dobi od tri godine rekavši da su i oni čak sposobni igrati.

"Ne podnosim nogomet, mislim da je to najmanje talentovan sport na svijetu. Postoji razlog zašto trogodišnjiaci mogu igrati nogomet, zar ne? Trčiš uokolo i šutiraš loptu. Znate li koliko morate biti netalentovani pa da ne pogodite onoliku mrežu", rekao je White.

Dana White napravio je izuzetno unosnu karijeru kao predsjednik UFC-a, a njegovo bogatstvo procjenjuje se na blizu 500 miliona dolara, uz prijavljenu platu od 20 miliona dolara godišnje.

Ovaj 51-godišnjak je zaštitno lice UFC-a i bio je presudan za rast MMA-a, kao i same UFC organizacije. Prema objavljenim podacima "težak" je 500 miliona američkih dolara, a dobiva i 9 posto profita od UFC organizacije i samo od toga godišnje zaradi ogromnih 20 miliona američkih dolara.

Učitaj još novosti