03. 12. 2022 - 09:48
SIGURNO ĆE BITI DEBELO KAŽNJEN Prijeti mu izbacivanje iz...
907
Shares
SIGURNO ĆE BITI DEBELO KAŽNJEN Prijeti mu izbacivanje iz fudbala zbog riječi koje svako misli:

SIGURNO ĆE BITI DEBELO KAŽNJEN Prijeti mu izbacivanje iz fudbala zbog riječi koje svako misli: "Snimaj, ku*in sine, snimaj!"

03. 12. 2022 - 09:48
0
Shares

Uzavrela južnoamerička krv. Savršeni primjer te fraze mogao se vidjeti nakon posljednjeg zvižduka sudije Sieberta koji je značio i elminaciju Urugvaja sa Svjetskog prvenstva, prvi put put u grupnoj fazi nakon 20 godina. Protestvovao je veliki broj igrača Albincelestea, ali jedan iznad svih.

Generalno mišljenje u navijačkom svijetu o FIFA-i i nije baš pohvalno. Mnogi su stava reći da se radi o korumpiranoj organizaciji, ali rijetki se to usuđuju i javno reći.

FIFA se suočila sa ozbiljnim kritikama zbog dodjele organizacije Svjetskog prvenstva Kataru, posebno od strane zapadanih medija gdje se i nije lijepo pisalo o najvažnijoj fudbalskoj organizaciji na svijetu.

Kao i obično na svakom velikom takmičenju sudije su pod posebnom lupom, ali koliko god pokušavala umanjiti štetu FIFA nije uspjela spriječiti skandal, pa čak i uz pomoć brojne tehnologije.

Senzori u loptama, poluatomatski ofsajdi, veliki broj kamera su samo neki od noviteta na Mundijalu u Kataru, ali se greške i dalje dešavaju.

Prva reprezentacija koja smatra da je eliminisana sudijskom krivicom je Urugvaj koji je u trećem kolu ostvario pirovu pobjedu nad Ganom rezultatom 2:0. Taj rezultat bi bio dovoljan za prolazak dalje da Južna Koreja nije pobijedila Portugal sa 2:1.

Urugvajci su smatrali da im u finišu meča nije dosuđen penal zbog starta nad Edinsonom Cavanijem zbog čega su i burno protestvovali na kraju utakmice.

Prednjačio je Jose Marija Gimenez, štoper Atletico Madrida koji je iznio zaista teške optužbe na račun FIFA-e i sada se suočava sa izbacivanjem iz fudbala, najgorom mogućom kaznom.

"Svi vi(sudije) ste grupa lopova, ku*vini sinovi. Snimaj me, ku*vin sine, snimaj", psovao je Gimenez u kameru.

Video OVDJE.

Zatim je otišao i korak dalje te je laktom sa leđa u glavu udario zvaničnog predstavnika FIFA-e zaduženog za organizaciju takmičenja zbog čega će sigurno uslijediti dodatna istraga.

Video OVDJE.

I Edinson Cavani je napravio pravi skandal pošto je oborio VAR za monitor koji je bio postavljen kod klupa pa i EL Matadora čeka suspenzija.

Iako optužuju FIFA-u za kriminal i ispadanje, Urugvajci najviše krivca trebaju tražiti u samim sebi pošto su imali sasvim dovoljno vremena da traže i treći gol protiv Gane, ali su kalkulisali te na kraju i ispali.

Inače, za Urugvajce je ovo bio kraj jedne velike generacije i posljednji Mundijal za Luisa Saureza, Diega Godina, Martina Cacesera, Cavanija te Fernanda Musleru, istinske fudbalske ikone u toj južnoameričkoj zemlji.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti