03. 12. 2022 - 09:46
DIREKTNIJE NE MOŽE "Siguran sam da je Enrique namjerno pustio...
907
Shares
DIREKTNIJE NE MOŽE

DIREKTNIJE NE MOŽE "Siguran sam da je Enrique namjerno pustio Japance, i ja sam radio te stvari"

03. 12. 2022 - 09:46
0
Shares

Mnoge je iznenadio poraz Španije od Japana u četvrtak, ali on se na kraju ispostavio dobrim za tim Luisa Enriquea.

Japan je preokretom savladao Španiju sa 2:1 i zahvaljujući toj pobjedi završio prvi u grupi E ispred Španije, dok je Njemačka ispala unatoč trijumfu nad Kostarikom.

Mnogi sumnjaju u Špance, koji su očito imali plan da izbjegnu prvo mjesto koje donosi duel sa Hrvatskom, a potom i eventualno s Brazilom u četvrtfinalu. Umjesto Hrvatske, čeka ih ipak "lakši" rival - Maroko, dok bi u slučaju prolaska igrali s Portugalom ili Švicarskom.

Pitanje je da li su Španci kalkulirali, mada njihov selektor Luis Enrique jasno ne želi to da prizna.

"Uopšte nisam zadovoljan, Japan nas je srušio za samo nekoliko minuta. Pokušali smo da se vratimo, ali bilo je teško. U jednom trenutku stvari su se normalizovale, ali nismo uspjeli postići gol. Naravno da sam se plašio eliminacije, sve sam to vidio u nogometu. Pokušali smo da iskoristimo šansu, ali je bilo teško naći prostor. Nisam znao rezultat na drugom meču. Nisam znao do kraja. Da sam saznao da smo eliminisani, vjerovatno bih imao srčani udar", rekao je Enrique.

Legenda Real Madrida Hugo Sanchez je gostovao u studiju ESPN-a gdje je optužio Enriquea da je svjesno izgubio utakmicu od Japanaca.

"Nisam u glavi Luisa Enriquea, ali prilično sam siguran da je trener razmišljao o budućnosti i pustio Japance da pobijede. Bio je to veliki rizik, ali kao što vidite, isplatilo se", kazao je Sanchez.

Strijelac 234 gola u La Ligi također je priznao da to nije ništa novo u svjetskom nogometu. U prošlosti su se takve stvari dešavale i bili su još lakši zbog većih razlika u razini između timova.

"Naravno, Luis Enrique neće namjerno priznati poraz. Ne može to reći iz očitih razloga. Međutim, moramo zapamtiti da ponekad trener može reći "više volim" i zaraditi lakši put do cilja. Nije ništa novo. Dok sam i sam bio trener, radio sam isto, čak i dok sam vodio Pumas", tvrdi Sanchez.

Da je kojim slučajem Kostarika dobila Njemačku, a u jednom trenutku je čak vodila, Španija bi ispala, no taktiziranje se i Enriqueu i njegovim igračima isplatilo.

Mada, pitanje je da li je u ovom trenutku bolje igrati s Marokom ili Hrvatskom. Teško da postoji lak protivnik, Španci će u svakom slučaju imati puno problema ako žele da prođu dalje.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti