29. 11. 2022 - 20:29
MNOGI SU U ČUDU! Niko ne vjeruje šta je Infantino večeras...
907
Shares
MNOGI SU U ČUDU! Niko ne vjeruje šta je Infantino večeras izveo, ali to pokazuje kakvu prednost ima Katar

MUNDIJAL U KATARU

MNOGI SU U ČUDU! Niko ne vjeruje šta je Infantino večeras izveo, ali to pokazuje kakvu prednost ima Katar

29. 11. 2022 - 20:29
0
Shares

Mnogi su kritikovali odluku FIFA-e da se Svjetsko prvenstvo organizuje u Kataru, te i dalje pokušavaju istaći sve mane takve odluke, ali na svu sreću sve je više onih pozitivnijih stvari i jedna od njih je večeras posebno istaknuta i to najviše zahvaljujući Gianniju Infantinu.

Predsjednik FIFA-e se već sedmicama nalazi pod velikim pritiskom zbog odluke da se ovaj Mundijal igra u Kataru i jasno je da se Infantinu pripisuje svaki propust koji se uoči tokom odigravanja ovog velikog turnira.

Međutim, pored konstantnih negativnih stvari koje ističe većina svjetske javnosti lagano na površini se pojavljuju i one lijepe strane turnira u Kataru.

Navijači koji su otputovali u tu zemlju tvrde da je gostoprimstvo na nevjerovatnom nivou i da je sve organizovano na spektakularan način, te da je jasno koliko žele da samo fudbal bude u centru pažnje.

I pored svih nedostataka koje Katar sigurno ima tokom domaćinstva Svjetskog prvenstva tu su i mnoge dobre stvari koje vrijedi istaći.

Jedna od njih posebno se našla u centru pažnje tokom večerašnjih utakmica u Grupi A gdje su se sastali Katar - Nizozemska i Ekvador - Senegal, a sve zahvaljujući kadrovima s tih mečeva u kojima je bio upravo Infantino.

Naime, velika prednost u Kataru jeste što su svi stadioni dosta blizu jedan drugog i navijači ne moraju uopšte mnogo putovati s jednog odredišta na drugo, a Infantino je to večeras maksimalno demonstirao.

Predsjednik FIFA-e pratio je prvo utakmicu između Katara i Nizozemske, a onda je na poluvremenu otišao na drugi meč i u drugom dijelu smo ga vidjeli na tribinama stadiona gdje su igrali Ekvador i Senegal.

infantino-stadioni

Predsjednik FIFA-e, Gianni Infantino, pratio je obje utakmice večeras u Grupi A što je mnoge iznenadilo

Utakmica Katar - Nizozemska igrao se na Al Bayt stadionu u Al Khoru, dok se meč Ekvadora i Senegala odigrao na stadionu Khalifa koji je smješten u Dohi.

Udaljenost ovih stadiona je 51.5 kilometara, te se u prosjeku može stići za 30 minuta. Infantino je napustio Al Bayt stadion pred kraj prvog dijela meča, a na drugi meč stigao je na početkom drugog poluvremena, piše sportsport.ba.

Već od 20 sati igra se i posljednje kolu Grupe B gdje se sastaju Iran - Amerika i Vels - Engleska koji će se boriti za plasman u osminu finala.

Iran - Vels igra se na Al Thumama stadionu u Dohi, dok se Vels i Engleska sastaju na Ahmad bin Ali stadionu Al Rayyanu i sigurno je da Infantina možemo očekivati i na ovim mečevima.

Udaljenost ovih stadiona je 26 kilometara i u prosjeku vožnja traje oko 20 minuta zbog čega je skoro sigurno da će Infantino pratiti obje ove utakmice, te je samo pitanje na kojem stadionu će se prvo pojaviti.

Učitaj još novosti