29. 11. 2022 - 21:42
NOVI DETALJI SKANDALA U ITALIJI: Juventus bi opet mogao biti...
907
Shares
NOVI DETALJI SKANDALA U ITALIJI: Juventus bi opet mogao biti izbačen iz Serije A?

ITALIJA

NOVI DETALJI SKANDALA U ITALIJI: Juventus bi opet mogao biti izbačen iz Serije A?

29. 11. 2022 - 21:42
0
Shares

Torinskog gigant Juventus potresa nova velika afera zbog kršenja finansijskih propisa. "Juve" bi čak mogao da bude izbačen iz Serije A.

Naime, za vrijeme pandemije korona virusa 2020. godine 23 igrača Juventusa potpisala su anekse ugovora kojima su im smanjena primanja kako bi klub mogao prebroditi težak period.

Međutim, tužilaštvo tvrdi da su ti aneksi bili fiktivni i da je Juventus na crno igračima isplaćivao puna primanja, ali su mu potpisani aneksi omogućili manja poreska opterećenja.

Podsjetimo, Juventus je 2006. godine nakon izbijanja afere "Calciopoli" izbačen u Seriju B, a klubu su oduzeti trofeji. Fudbal Italija istražuje mogućnost da se to ponovi i zaključuje kako je to i te kako moguće.

Ako istraga utvrdi da su spomenute finansijske malverzacije "Staroj dami" pomogle da registruje ekipu i takmiči se u elitnom rangu italijanskog fudbala, torinski gigant će biti izbačen iz Serije A.

Jučer su predsjednik Andrea Agnelli, njegov zamjenik Pavel Nedved i generalni direktor Maurizio Arrivabene napustili klub, a to je učinio i niz funkcionera.

Učitaj još novosti