28. 11. 2022 - 16:19
Iz Španije stigla iznenađujuća vijest o Benzemi: Desilo se...
907
Shares
Iz Španije stigla iznenađujuća vijest o Benzemi: Desilo se nemoguće, na pomolu veliki obrt!

Iz Španije stigla iznenađujuća vijest o Benzemi: Desilo se nemoguće, na pomolu veliki obrt!

28. 11. 2022 - 16:19
0
Shares

Karim Benzema je zbog povrede primoran da propusti Svjetskog prvenstvo, barem grupnu fazu. Nakon posljednjih vijesti pristiglih iz Španije situacija se naglo promijenila pa bi svi rivali Trikolora u nastavku Mundijala mogli dobiti dodatnu glavobolju. 

Prije desetak dana zbog povrede bedrenog mišića Benzema je saopštio da će propustiti Svjetsko prvenstvo, a iz tabora francuske reprezentacije je saopšteno da osvajača Zlatne lopte čeka 10-ak dana pauze.

Didier Deschamps je odlučio da ne pozove drugog igrača, štaviše odlučio je da zadrži Benzemu na listi od 25 igrača koja je predata FIFA-i.

Iz Španije je danas stigla vijest da je Benzema jako blizu oporavka i da bi se na teren trebao vratiti za nekoliko dana, tačnije u četvrtak 1. decembra.

Igrači Reala koji nisu nastupili na Mundijalu će početi sa pripremama za drugi dio sezone, a među njima će se naći i njihov kapiten, tako tvrdi poznati novinar Carlos Rodriguez.

Međutim, u svemu postoji druga strana priče, pa bi se tako vrlo lako moglo desiti da Benzema dobije poziv da se vrati u Katar i priključi Trikolorima za nokaut fazu turnira.

Olakšavajuća okolnost u svemu je svakako ta da je Benzema na zvaničnoj listi prijavljenih igrača pa se može priključiti ekipi bez problema ako se to zatraži od njega.

Inače, Benzema bi svejedno trebao dobiti zlatnu medalju ukoliko Francuska odbrani titulu prvaka pošto FIFA dodjeljuje medalje igračima koji se nalaze na spisku.

Treba dodati i da je Cristopher Nkunku koji je također otpao zbog teške povrede na zvaničnom spisku pa bi i napadač RB Leipziga u tom slučaju dobio medalju.

Francuzi su grupnu fazu odradili bez većih problema. Na krilima Kyliana Mbappea koji je do sada postigao četiri gola savladani su Australija(4:1) te Danska sa (2:1) te je mjesto u osmini finala već bukirano. 

Aktuelnim svjetskim prvacima još preostaje duel sa Tunisom za potvrdu prvog mjesta. Sa prvog mjesta u grupi D Francuzi bi u prvoj rundi nokaut faze igrali protiv drugoplasirane selekcije grupe C. Tu poziciju trenutno drži Argentina. 

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti