28. 11. 2022 - 16:38
Kamerunski selektor pronašao bizaran razlog za uspjeh protiv...
907
Shares
Kamerunski selektor pronašao bizaran razlog za uspjeh protiv Srbije: Incident je bio okidač

Kamerunski selektor pronašao bizaran razlog za uspjeh protiv Srbije: Incident je bio okidač

28. 11. 2022 - 16:38
0
Shares

Nogometna reprezentacija Kameruna ostvarila je veliki uspjeh osvojivši bod protiv Srbije nakon što je u imala deficit od dva gola (1:3), a selketor Rigobert Song pronašao je vrlo zanimljivu tvrdnju o razlogu uspjeha.

Činilo se da je sve gotovo kada je Aleksandar Mitrović povisio na 3:1 za Srbiju u današnjem meču. Srbijanci su blistali, Kamerun bio izgubljen, no onda šok u dvije minute za naše komšije i konačnih 3:3.

Selektor Kameruna Rigobert Song dao je vrlo bizarno objašnjenje utakmice. Ističe da je razlog uspjeha bio incident koji se dogodio prije početka utakmice, odnosno isključivanje Andrea Onane iz tima.

Song je zbog nediscipline odstranio iz tima golmana Intera Andrea Onanu, jednu od najvećih zvijezda reprezentacije, a onda objasnio da je to bio "okidač" za dobar rezultat smatrajući da je reprezentaciji trebao jedan incident kako bi igrače razdrmao.

"Andre je izostavljen iz disciplinskih razloga. Morali smo donijeti tu odluku. To je bilo nešto što nam je trebalo i što se moralo dogoditi, to je bio okidač koji nam je trebao za ovakav nastup", rekao je Song nakon utakmice.

Otkrio je da ne zna da li će Onana ostati s reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu.

"Trenutno sam ga zamolio da pričeka pa ćemo vidjeti hoće li ostati s nama. Na njemu je. Ekipa je važnija od interesa pojedinca", zaključio je Song.

Kamerun nakon dva kola ima bod, koliko i Srbija, tako da ćemo putnike u nokaut-fazu dobiti nakon vrlo uzbudljivog posljednjeg kola.

Učitaj još novosti