28. 11. 2022 - 16:18
Bokser prijetio Messiju, Aguero ga branio: Evo šta mu je...
907
Shares
Bokser prijetio Messiju, Aguero ga branio: Evo šta mu je odgovorio u komentar

Bokser prijetio Messiju, Aguero ga branio: Evo šta mu je odgovorio u komentar

28. 11. 2022 - 16:18
0
Shares

Lionel Messi je u subotu bio junak Argentine, postigavši gol u 2:0 pobjedi nad Meksikom, nakon koje su Gauči ostali u igri za plasman u nokaut fazu, pa će u 3. kolu protiv Poljske igrati za osminu finala.

Argentince je na startu Svjetskog prvenstva šokirala Saudijska Arabija koja je slavila sa 2:1, a u drugom kolu su Messi i društvo ipak smogli snage da se vrate, te da ostvare pobjedu nad Sjevernoamerikancima od 2:0 s dva gola u nastavku. S tri boda Argentina sada u mnogo boljem položaju, ali tek će protiv Poljske morati da potvrdi svoju snagu.

Lionel Messi je bio autor lijepog gola koji je slomio otpor Meksikanaca u 64. minuti, da bi u finišu Enzo Fernandez postigao spektakularan gol za 2:0 i time stavio tačku na 'i.

Kasnije je objavljen video slavlja iz slavčionice Argentine, a na videu se moglo vidjeti da je pod Messijevim nogama dres Meksika.

Meksički bokser Canelo Alvarez bio je naročito ljut zbog toga što je Messi "čistio pod u svlačionici" dresom Meksika.

"Vidio sam da je Messi čistio pod s našim dresom i zastavom. Treba da moli Boga da ga ne pronađem", poručio je Canelo na Twitteru, a zatim dodao:

"Baš kao što ja poštujem Argentinu on treba da poštuje Meksiko. Ne govorim općenito o svim Argentincima već samo o ovom sr*nju koje je Messi napravio u svlačionici i što smo svi vidjeli".

Argentinci tvrde da to jednostavno nije istina i da Messi nikada ne bi ponižavao drugu zemlju na ovaj način, a u njegovu odbranu stao je i njegov prijatelj i sunarodnjak Sergio Kun Aguero.

"Gospodine Canelo, nemojte tražiti isprike ili probleme, vi sigurno ne znate ništa o nogometu ili onome što se događa u svlačionici", napisao je Aguero na Twitteru.

"Nakon utakmica, dresovi su uvijek na podu zbog znoja. A ako bolje pogledate, on napravi pokret da skine kopačku i slučajno je dotaknuo dres", dodao je bivši napadač Manchester Cityja, Atletica i Barcelone.

Argentina u srijedu od 20 sati igra s Poljskom, a u istom terminu igra se drugi meč u grupi C između Saudijske Arabije i Meksika.

Argentini bod može biti dovoljan ovisno o rezultatu sa drugog meča, ali s pobjedom sigurno prolazi dalje.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti