28. 11. 2022 - 16:15
Malo su požurili: Portugalci već upisali pobjedu protiv...
907
Shares
Malo su požurili: Portugalci već upisali pobjedu protiv Urugvaja, otkrili su kome će je posvetiti

Malo su požurili: Portugalci već upisali pobjedu protiv Urugvaja, otkrili su kome će je posvetiti

28. 11. 2022 - 16:15
0
Shares

Portugal večeras u 20 sati igra svoju drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu, protiv selekcije Urugvaja. U prvoj je pobijedio Ganu s 3:2.

Portugal se smatra favoritom iz sjene na Mundijalu u Kataru. Cristiano Ronaldo i društvo slavili su protiv Gane u sjajnom meču u 1. kolu grupe H, a večeras žele da trijumfom nad selekcijom Urugvaja izbore osminu finala turnira.

U prvoj utakmici grupe koja je odigrana danas od 14 sati Gana je sa 3:2 pobijedila Južnu Koreju i sada se bodovno izjednačila sa Porutgalcima. U trećem kolu, kolu odluke, Portugalce čeka duel sa Južnokorejcima, dok će Ganin rival biti Urugvaj.

Na press konferenciji uoči utakmice protiv Urugvaja, krilni veznjak Manchester Cityja i Portugala Bernardo Silva već je "upisao" tri boda za svoj tim, pošto je kazao da će pobjedu posvetiti povrijeđenom saigraču Danilu Pereiri.

"Ovu pobjedu želimo posvetiti Danilu (Pereira) jer je fantastičan kao igrač i kao osoba. Zato to želimo učiniti za njega", rekao je veznjak Cityja.

S druge strane, također je pohvalno govorio o momčadi koju vodi Diego Alonso, a posebno o njegova dva sjajna mlada reprezentativca - Federica Valverdea i Darwina Nuneza.

"Valverde je jedan od najboljih veznjaka na svijetu jer je snažan, fizički jak i pravi vođa i Darwin Nunez, kao i ostali igrači iz Urugvaja, vrlo su opasni protivnici i u vrlo su dobroj formi".

Na pitanje može li se Portugal do kraja boriti za trofej, Silva je kazao: "Imamo veliki arsenal oružja i spremni smo igrati protiv bilo koga na ovom turniru".

Portugal je po dolasku u Katar imao "problema", ponajviše zbog intervjua Cristiana Ronalda koji je dao pred početak turnira Piersu Morganu i u kojem je otvoreno opleo po Manchester Unitedu, zbog čega je nekoliko dana dobio raskid ugovora.

"Informacije koje dolaze iz Engleske nemaju nikakve veze s našom ekipom, tako da neću ništa reći. Mene se to uopće ne tiče, tiče se samo Cristiana. Ne trebam to komentarisati. Šteta je što pričamo o tome, jer imamo Svjetsko prvenstvo", rekao je na jednoj od nedavnih konferencija za novinare Bernardo Silva, zvijezda Manchester Cityja i portugalske reprezentacije.

Sudeći po prikazanom u prvoj utakmici protiv Gane, Portugalce ne dotiču ti vanjski glasovi i svi su u popunosti foksusirani na teren i na Svjetsko prvenstvo koje nam posljednjih dana donosi niz sjajnih utakmica.

Upravo u grupi u kojoj je Porutgal danas je Gana s 3:2 pobijedila Južnu Koreju u fantastičnoj utakmici, dok je u ranijem meču Srbija ispustila 3:1 protiv Kameruna, pa je osvojila samo bod (3:3).

Od 17 sati sastaju se Brazil i Švicarska, a poslastica na kraju dana - Portugal i Urugvaj od 20 sati.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti