27. 11. 2022 - 16:18
NJEMU GODI Hobi Phila Fodena je nešto što inače mrzi većina...
907
Shares
NJEMU GODI Hobi Phila Fodena je nešto što inače mrzi većina nogometaša

NJEMU GODI Hobi Phila Fodena je nešto što inače mrzi većina nogometaša

27. 11. 2022 - 16:18
0
Shares

Engleski reprezentativac Phil Foden otkrio je svoj omiljeni hobi izva nogometa, a to je definitivno nešto što ne radi 95 posto nogometaša.

22-godišnji Foden starter je kod Pepa Guardiole u Manchester Cityju otkako je prije pet godina debitovao za prvi tim, dok polako postaje i važan kotačić u reprezentaciji Engleske.

Već je prikupio dug spisak priznanja koji uključuje četiri naslova Premier lige, četiri Liga kupa i FA kup, kao i dvije PFA nagrade za mladog igrača godine.

No, ono čime se Foden bavi u slobodno vrijeme mnoge je iznenadilo. On je u jednom intervjuu otkrio da mu je najdraža zabava pecanje.

"Obožavam ribolov, a ljudi kada saznaju za to, obično kažu da ne razumiju kako mogu da uživam u tome. Mislim da je to savršen hobi za odmoriti noge i odmoriti se", rekao je Foden.

Fodenov otac imao je tu strast prema ribolovu u mladosti, a danas zajedno on i sin putuju na razna mjesta i uživaju u pecanju.

Krilni igrač je čak priznao kako je propustio proslavu Cityjevog naslova 2018. godine kako bi sa tatom otišao na unaprijed isplanirano putovanje.

No, ove sezone neće imati previše prilike za bijeg na rijeke i jezera s maksimalno popunjenim nogometnim kalendarom. Foden je trenutno u Kataru s reprezentacijom Engleske za Svjetsko prvenstvo 2022.

Do sada je nastupio samo jednom, protiv Irana u 6:2 pobjedi u 1. kolu. U drugom kolu Engleska i SAD su remizirali rezultatom 0:0, a Foden nije igrao.

Englezi će se sastati s Walesom u posljednjem kolu u grupi, ali već sada je jasno da su duboko zakoračili u nokaut fazu.

Tim Garetha Southgatea je prepun zvijezda, naročito iz Premier lige, te se smatra jednim od favorita u Kataru.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti