27. 11. 2022 - 16:21
SADA JE POZNATO Ovo je konkretan razlog "bježanja" golmana...
907
Shares
SADA JE POZNATO Ovo je konkretan razlog

SADA JE POZNATO Ovo je konkretan razlog "bježanja" golmana Maroka, protiv ovoga se ne može

27. 11. 2022 - 16:21
0
Shares

Uoči prvog zvižduka utakmice Belgija - Maroka zabilježen je vrlo vjerovatno jedinstven slučaj u historiji svjetskih prvenstava pošto je golman marokanske reprezentacije Yassine Bounou doslovno nestao sa terena iako je bio najavljen u prvoj postavi te je saslušao himnu svoje zemlje.

Bounou je obavio sve što je potrebno prije nego što će utakmica početi, međutim sila prirode je uticala da jednostavno nije bio u stanju da brani.

Golman Seville je uredno obavio zagrijavanje, vratio se u svlačionicu, presvukao te sa ostatakom igrača izašao na teren pošto se našao u startnoj postavi.

Tokom intoniranja himne moglo se vidjeti da odlični čuvar mreže ima određenih problema te da nije u stanju da brani svoj gol.

Kada je trebalo praviti zajedničku fotografiju Bounou je nestao te je na njegovo mjesto uskočio zamjenski čuvar mreže Munir.

IZ FS Maroka su samo kratko saopštili da će Bonoua na golu mijenjati Munir te nije iznoseno više detalja.

Ipak, poslije će se saznati da Bonous ima određenih gastrointestinalnih problema, tačnije da ga je uhvatio proljev zbog čega nije mogao ni braniti.

FIFA je dozvolila izmjenu u posljednji čas pa kako je sve urađeno prije prvog zvižduka promjena među stativama se nije računala kao zamjena tokom susreta.

Inače Marokanci su uspjeli dobiti Belgiju sa senazcionalnih 2:0 pa ovaj rezultat svakako ne ide u prilog Hrvatskoj koja u posljednjem kolu igra protiv Belgije.

Od 17 sati po centralnoevropskom vremenu u drugom meču drugog kola ove grupe snage će odmjeriti Hrvatska i Belgija. 

Poslije nepotpunog drugog gola i pobjede nad Belgijom sa 2:0 svakako su Lavovi Atlasa u najboljoj poziciji pošto imaju četiri boda. 

U posljednjem kolu snage će odmjeriti Maroko - Kanada te Belgija - Hrvatska. Sasvim je jasno da su Lavovi Atlasa u najboljoj poziciji i na pravom putu da dođu do osmine finala. 

 


Sportsport.ba

Učitaj još novosti