27. 11. 2022 - 16:11
KAKAV MENTALITET Saudijci ipak neće dobiti automobile od...
907
Shares
KAKAV MENTALITET Saudijci ipak neće dobiti automobile od 450.000 eura, reprezentacija je za njih više od toga

KAKAV MENTALITET Saudijci ipak neće dobiti automobile od 450.000 eura, reprezentacija je za njih više od toga

27. 11. 2022 - 16:11
0
Shares

Selektor Saudijske Arabije Herve Renard demantovao je glasine da će kraljevska porodica svakom igraču pokloniti Rolls Royce nakon velike pobjede protiv Argentine.

U objavama na društvenim mrežama navodi se da je svaki član tima od 26 igrača trebao dobiti Rolls Royce Phantom od prestolonasljednika Mohammeda bin Salmana nakon pobjede protiv Gaučosa 2:1, ali 54-godišnji Francuz je rekao:

"Nema ništa tačno u vezi toga. Imamo vrlo ozbiljan savez i ministarstvo sporta i nije vrijeme da se nešto dobije u ovom trenutku. Ne znam da li se sjećate konferencije za novinare prije utakmice protiv Argentine. Rekao sam da je utakmica sa Argentinom jedna od tri važne utakmice koje moramo odigrati. Jedini cilj je završiti među prve dvije ekipe u grupi i proći dalje", kazao je Renard.

Napadač Saudijske Arabije Saleh Al-Shehri koji je postigao gol protiv Argentine također je demantovao priču o skupocjenim automobilima, te je na sjajan način objasnio šta za njih znači igrati za reprezentaciju.

"To nije istina. Ovdje smo da služimo našoj zemlji i damo sve od sebe. To je dovoljna nagrada", kazao je.

Saudijska Arabija je u subotu poražena od Poljske rezultatom 2:0 i odluka o prolasku past će u posljednjem kolu kada igraju protiv Meksika.

 

 

Klix.ba

Učitaj još novosti