27. 11. 2022 - 16:08
ONI NE PRAŠTAJU Bijesni Iranci napali Klinsmanna zbog spornih...
907
Shares
ONI NE PRAŠTAJU Bijesni Iranci napali Klinsmanna zbog spornih izjava, traže njegovu ostavku

ONI NE PRAŠTAJU Bijesni Iranci napali Klinsmanna zbog spornih izjava, traže njegovu ostavku

27. 11. 2022 - 16:08
0
Shares

Nogometni savez Irana danas je zatražio ostavku člana tehničkog odbora Svjetske nogometne federacije (FIFA) Jurgena Klinsmanna nakon komentara u kojem je optužio Irance da su uticali na sudije tokom utakmice protiv Velsa (2:0).

"To je namjerno, nije slučajno. To je dio njihove kulture, tako oni igraju. Oni napadaju glavnog sudiju, linijskog sudiju, četvrtog sudiju... Zbog njih vam padne koncentracija", kazao je Klinsmann u utorak za BBC.

Izjave su razbjesnile selektora Irana Carlosa Queiroza.

"Ove primjedbe o iranskoj kulturi, reprezentaciji i mojim igračima su sramota za nogomet", odgovorio je Queiroz Klinsmannu na Twitteru.

"U isto vrijeme s raznim nesretnim razmatranjima koja se tiču reprezentacije Irana i njenog treniranja, Klinsmann je iznio mišljenje o iranskoj kulturi. Iranski nogometni savez već je zatražio od FIFA-e pojašnjenje i zatražio izvinjenje i ostavku Klinsmanna", stoji u današnjem saopštenju Iranskog saveza.

Također su pozvali Klinsmanna da posjeti trening kamp Iranaca u Kataru kako bi imao uvid u perzijsku historiju staru nekoliko hiljada godina i vrijednost nogometa i sporta.

Učitaj još novosti