24. 11. 2022 - 08:51
PUKLO JE PRIJATELJSTVO Zarada je ogromna, ali će McGregor na...
907
Shares
PUKLO JE PRIJATELJSTVO Zarada je ogromna, ali će McGregor na sud sa svojim dugogodišnjim prijateljem

PUKLO JE PRIJATELJSTVO Zarada je ogromna, ali će McGregor na sud sa svojim dugogodišnjim prijateljem

24. 11. 2022 - 08:51
0
Shares

UFC borac Conor McGregor suočava se s tužbom koju je podnio njegov dugogodišnji trening partner i kolega iz tima SBG Ireland Artem Lobov.

Lobov tvrdi da je bio ključan za uspjeh McGregorovog viskija Proper No. Twelve, no da nikad nije profitirao od toga. Riječ je o nekadašnjem UFC borcu koji je diplomirao finansije, a koji je navodno pomogao u kreiranju poslovnog plana za popularno alkoholno piće. Međutim, kada je viski ostvario globalni uspjeh, on je ostavljen po strani.

Viski Proper No. Twelve je donio prihod veći od milijardu dolara, a Lobov je nedavno u intervjuu rekao da je odbio milion dolara koje mu je nudio McGregor jer mu je bilo neugodno uzeti novac od prijatelja s kojim je usko povezan.

"Malo ljudi zna da je sve to bila moja ideja. Ja sam osoba koja je došla na ideju za Conorov viski. Sastao sam se s različitim destilerijama viskija, neke sam i telefonski kontaktirao. Obavio sam istraživanje i sklopio sjajan posao. Kada sam sve pripremio, otišao sam kod Conora i rekao mu da će ovo biti posao od milijardu dolara. Conor mi je ponudio milion dolara, ali sam ga odbio. Kad god sam pomagao Conoru u kampovima, nudio mi je novac, ali ga nikad nisam prihvatio", izjavio je Lobov.

To je ranije bio njegov stav, no stvari su se promijenile.

Advokat Dermot McNamara, koji zastupa Lobova, potvrdio je pokretanje pravnog postupka protiv McGregora.

"Moj klijent je penzionisani profesionalni borac s magistarskom diplomom iz oblasti finansija i tržišta kapitala. Pokrenuli smo postupak na sudu u namjeri da postignemo sporazum s McGregorom u vezi s brendom viskija Proper No. Twelve. Moj klijent je bio inicijalni kreator i suosnivač koncepta za lansiranje brenda irskog viskija povezanog s McGregorom", rekao je advokat.

McGregor je prodao svoj udio u brendu zajedno s još dva dioničara za ukupno 596 miliona dolara. Glasnogovornica irskog borca Karen J. Kessler tvrdi da Lobov nema prava na brend.

"Proper No. Twelve je kreirao, razvio, brendirao i neumorno promovisao Conor McGregor", poručila je Kessler.

Učitaj još novosti