06. 10. 2022 - 08:45
GUARDIOLA OTVORENO O MEGATRANSFERU KOJI SE UVELIKO NAJAVLJUJE:...
907
Shares
GUARDIOLA OTVORENO O MEGATRANSFERU KOJI SE UVELIKO NAJAVLJUJE: Tek sad će se sve zatresti

DA LI HAALAND SELI U MADRID?

GUARDIOLA OTVORENO O MEGATRANSFERU KOJI SE UVELIKO NAJAVLJUJE: Tek sad će se sve zatresti

06. 10. 2022 - 08:45
0
Shares

Erling Haaland briljantno je otvorio karijeru u Premier ligi te je nakon samo osam odigranih utakmica na već 14 golova i nizu rekorda. Proširi li se njegov učinak i na utakmice Lige prvaka onda to izgleda ovako: 22-godišnji norveški napadač Manchester Cityja zabio je 19 golova u 11 susreta, odnosno u samo 869 odigranih minuta. Navijači kluba već strahuju da bi ga uskoro mogli izgubiti.

Paniku kod njih stvara odštetna klauzula koja je navodno uvrštena u njegov ugovor s klubom. Ona, prema navodima Fabrizija Romana, nastupa tek u budućnosti, vjerovatno od početka sezone 2024./25., a njen tačan iznos nije poznat. Spominjalo se da bi se mogao kretati oko 200 miliona eura, a kao potencijalni kupac spominje se Real Madrid s kojim se u vezu dovodio i prije dolaska na Etihad.

TEROR KAKAV JE NEZAPAMĆEN! Haalandove brojke jednostavno nisu normalne, ovo ne može ljudsko biće

City je na baš korištenjem odštetne klauzule iz Haalandovog ugovora s Borussijom Dortmund stigao do stroja za golove za, u nogometnom svijetu i s obzirom na kvalitetu igrača, mali iznos. Dao je odštetnu klauzulu od 60 miliona eura i Borussia Dortmund više nije mogla zaustaviti taj transfer. Kod navijača Cityja sad vlada strah da bi na isti način mogli ostati bez njega. Takve umiruje menadžer tima Pep Guardiola poručujući da to što se piše i govori nije tačno.

"To nije istina. On nema odštetnu klauzulu za Real Madrid ili neki drugi klub. Ne možemo kontrolirati glasine i ono što ljudi pričaju. Ja brinem za ono što možemo kontrolirati. Važno je da se jako dobro uklopio, a imamo osjećaj da je sretan ovdje. Pokušat ćemo njega i sve koji žele ovdje biti učiniti sretnima. Ne znam šta će biti u budućnosti, ali sad je zadovoljan i voljen, a to su najvažnije stvari", rekao je Guardiola.

Standings provided by Sofascore

 

Učitaj još novosti