05. 10. 2022 - 20:49
Dinamo izgubio iz sumnjivog penala, Amar Dedić još jednom odličan
907
Shares
Dinamo izgubio iz sumnjivog penala, Amar Dedić još jednom odličan

LIGA PRVAKA

Dinamo izgubio iz sumnjivog penala, Amar Dedić još jednom odličan

05. 10. 2022 - 20:49
0
Shares

Nogometaši Salzburga pobijedili su Dinamo u meču 3. kola grupne faze Lige prvaka rezultatom 1:0, a za tim iz Austrije svih 90 minuta odigrao je bh. reprezentativac Amar Dedić i još jednom je odigrao odličan susret.

U prvom poluvremenu Salzburg je bio tim koji je u potpunosti kontrolisao igru i bio je znatno bolji tim, ali nisu uspjeli probiti odbranu Modrih i prvi dio susreta je završen bez pogodaka.

U istom ritmu nogometaši Salzburga su nastavili igrati i drugo poluvrijeme, prvu šansu imali su u 55. minuti kada je Šeško glavom promašio priliku da svom timu donese prednost, no do zasluženog vodstva ipak su stigli u 71. minuti.

Moharrami (Dinamo) je napravio prekršaj, sudija Treimanis pokazuje na bijelu tačku, a siguran realizator bio je Okafor koji golmana Livakovića šalje u jednu, loptu u drugu stranu.

Dinamo je nakon toga počeo igrati nešto ofanzivnije, imali su Modri u finišu meča dobru šansu preko Drmića da dođu do poravnanja, ali je golman Salzburga sjajno odbranio. U 95. minuti Drmić postiže gol za 1:1, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji, pa je Salzburg došao do pobjede.

Salzburg nakon ovog kola ima pet osvojenih bodova iz tri odigrana meča i prvi je na tabeli, drugi je Milan koji ima četiri boda, Dinamo je treći s tri boda i posljednji je Chelsea koji ima samo jedan bod. U drugom meču ove grupe večeras se na Stamford Bridgeu sastaju Chelsea i Milan.

Učitaj još novosti