05. 10. 2022 - 20:19
JE LI DINAMO TEŠKO POKRADEN VEČERAS? Igrači Modrih van sebe...
907
Shares
JE LI DINAMO TEŠKO POKRADEN VEČERAS? Igrači Modrih van sebe su, ali malo im to vrijedi

LIGA PRVAKA

JE LI DINAMO TEŠKO POKRADEN VEČERAS? Igrači Modrih van sebe su, ali malo im to vrijedi

05. 10. 2022 - 20:19
0
Shares

Dinamo u Austriji protiv Red Bull Salzburga igra utakmicu trećeg kola Lige prvaka. Momčad trenera Ante Čačića nalazi se na drugom mjestu grupe E s tri boda nakon što je u prvom kolu pobijedila Chelsea (1:0) pa izgubila na gostovanju kod Milana (1:3). Salzburg je u prve dvije utakmice osvojio dva boda, odnosno remizirao je s Milanom i Chelseajem. 

Ususret Ligi prvaka upravo su se utakmice Dinama i Salzburga smatrale ključnima s obzirom na to da su Milan i Chelsea, koji međusobno igraju večeras u 21 sat, favorizirani klubovi. Međutim, kako su oba sastava dobro ušla u elitno europsko takmičenje, otvorila se prilika za plasman viši od trećeg mjesta.

Modri su se vrlo dobro držali do 70. minute, a onda su kapitulirali i to s bijele tačke. Naime, u 68. minuti Moharrami je glavom udario loptu, pri čemu je imao ruku na ramenu Ulmera, koji je pao, a sudac odlučio pokazati na bijelu tačku. Igrači Dinama protestovali su zbog takve odluke. Nakon kratke pauze, sudac Treimanis je potvrdio najstrožu kaznu.

Ipak, zaista je opšti dojam da je penal prestorgo dosuđen, a Okafor je s bijele tačke sigurno savladao Livakovića.

Klikom OVDJE pogledajte pogodak.

Učitaj još novosti