05. 10. 2022 - 16:54
ENGLEZI JAVLJAJU DA JE DOGOVOR PAO: Redsi i Chelsea ga silno...
907
Shares
ENGLEZI JAVLJAJU DA JE DOGOVOR PAO: Redsi i Chelsea ga silno žele, a on prihvatio 800.000 funti mjesečno

SAKA NAVODNO PRODUŽUJE S TOPNICIMA

ENGLEZI JAVLJAJU DA JE DOGOVOR PAO: Redsi i Chelsea ga silno žele, a on prihvatio 800.000 funti mjesečno

05. 10. 2022 - 16:54
0
Shares

Arsenal igra sjajno ove sezone i prvi je u Premiershipu, čak i ispred sjajnog Man. Cityja. Topnici imaju samo jedan poraz i to onaj s "Old Trafforda", kada je bilo 1:3.

Međutim, navijače itekako brine situacija s Bukayo Sakom. Sjani krilni napadač ponajbolji je igrač londonskog sastava i još nije produžio ugovor, a spominje se interes velikana (prije svih Chelsreaja i Liverpoola).

Ipak, prema navodima niza engleskih medija, Arsenal bi uskoro trebao objaviti produženje ugovora s 21-godišnjim Englezom koji je proglašen najboljim engleskim igračem za prošlu sezonu, u kojoj je zabilježio 11 golova i sedam asistencija u 38 nastupa u Premier ligi. 

Arsenalu je tada bukvalno za dlaku izbjegla Liga prvaka, ali ekipa Mikela Artete na najbolji je mogući način ušla u novu sezonu. Nakon osam kola ima sedam pobjeda, a Saka je nastavio sa sjajnim igrama te trenutno na kontu ima gol i četiri asistencije. Aktuelni ugovor istječe mu 2024. godine, zbog čega su u londonskom klubu bili zabrinuti.

To bi značilo da bi idućeg ljeta ušao u posljednju godinu ugovora, ali Arsenal je očigledno odlučio djelovati preventivno pa će Saku učiniti jednim od najplaćenijih igrača u ekipi. Mjesečna plata navodno će mu biti oko 800 hiljada funti.

Učitaj još novosti