05. 10. 2022 - 12:05
PROLAZI KROZ PRAVI PAKAO: Čečenska zvijer posjetila porodicu u...
907
Shares
PROLAZI KROZ PRAVI PAKAO: Čečenska zvijer posjetila porodicu u Rusiji, oduzeli mu pasoš i sada bi mogao u rat u Ukrajinu

PROLAZI KROZ PRAVI PAKAO: Čečenska zvijer posjetila porodicu u Rusiji, oduzeli mu pasoš i sada bi mogao u rat u Ukrajinu

05. 10. 2022 - 12:05
0
Shares

Khamzat Chimaev počeo je dominirati u UFC svijetu nakon što se Khabib Nurmagomedov, a svojim pobjedama već nekoliko godina oduševljava ljubitelje borilačkih sportova.

Chimaev je nedavno u Las Vegasu bez ikakvih problema pobijedio Kevina Hollanda već u prvoj rundi, a ovaj meč je dobio bez ijednog primljenog udarca što je zaista za svaku pohvalu.

Nakon meča u Las Vegasu vratio se u Švedsku gdje inače živi, ali poznato da je Chimaev često boravi u Rusiji, odnosno Čečeniji gdje živi njegova porodica.

Iako se bori pod zastavom Švedske ovaj borac ne krije svoju povezanost s Čečenijom i koristi svaku priliku da podsjeti svoju porodicu.

Upravo zbog toga Chimaev se nalazi u centru pažnje javnosti jer je nedavno otputovao u Rusiju da posjeti svoju porodicu i navodno našao se u velikom problemu jer mu je oduzet pasoš.

Poznato je da je zbog rata u Ukrajini počela velika mobilizacija ljudi u Rusiji, a Chimaevu su po dolasku u St. Petersburg navodno oduzeli pasoš i on trenutno nije u mogućnosri da napusti Rusiji.

Chimaev je iz Švedske doputovao u Rusiju i čekao je let za Čečeniju, ali je potom doživio neugodnost na aerodromu kada mu je oduzet pasoš i sada svi strepe od toga šta će biti s njim.

Pojedini mediji su objavili da se mnogi pribojavaju da bi i Chimaev mogao dobiti poziv za vojsku i dolazak u rat u Ukrajinu iako ima švedski pasoš.

 

On je čak prije nekoliko dana razgovarao s liderom Čečenije, Ramzanom Kadyrovom, koji bi mu mogao pomoći da izbjegne takav scenario i da dobije nazad svoj pasoš kako bi mogao napustiti Rusiju.

Nakon svega oglasio se i njegov menadžer koji je potvrdio da se Chimaev nalazi u Čečeniji, ali je poručio da nema nikakvih problema i da bi se trebao vratiti u Švedsku za dvije sedmice.

Učitaj još novosti